Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Bryngelstorpskolan vinnare i bussdesigntävlingen 2016

Bussdesigntävlingen är nu avgjord och vinnare är klass 4 på Bryngelstorpskolan som idag har firats med tårta. I början av 2017 rullar deras buss på gatorna i Nyköping.

Bryngelstorpskolans bidrag vann med god marginal i tävlingen där 1 508 personer röstade. Årets tävling hade temat "välkomnande, generöst och överraskande" - samma tema som jubileumsåret för Gästabudet  2017.

2016 års vinnare i bussdesigntävlingen

Årets vinnare i bussdesigntävlingen välkomnar med nycklar och hjärtan. Snart rullar den på gatorna i Nyköping,

Klassen firades med tårta!

Klassen har idag gratulerats med tårta men precis som förra året levereras det riktigt stora priset först i början av nästa år. Då kommer en buss som kör i stadstrafiken i Nyköping att se ut precis som barnen har ritat.

Klass 4 på Bryngelstorpskolan gratuleras med tårta.

"Sommarbussen" fortsätter att rulla tills folieringen går sönder hälsar Sörmlandstrafiken. Har vi tur kommer vi alltså att ha två helt unika bussar i stadstrafiken framöver.

Barn och ungdomar uppmuntras att åka buss

Bussdesigntävlingen är ett sätt att få barn och ungdomar att gärna välja bussen samt att få sin röst hörd och synas i det offentliga rummet. Tävlingen arrangerades för andra året av Nyköpings kommun i samarbete med Sörmlands kollektivtrafikmyndighet och Nobina. Tävlingen var en del av Europeiska Trafikantveckan som i år hade temat: "Välj hållbart – lönsamt och smart!"

Fler än 1 500 röstade!

Under hösten fanns 10 finalbidrag att rösta på antingen via webben eller i Stadhusfoajén. Totalt röstade 1 508 personer via webben och i Stadshusfoajén. Det var elever i Nyköpings grundskolor åk 4-6 som ritade. Ambitionen är att tävlingen ska arrangeras även nästa år. Lärare: håll utkik efter anmälningsinformation till våren!

https://www.youtube.com/watch?v=yDfr9CJtAto
Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2016-10-14
Sidansvarig: Annica Nilsson