Nyköpings Festdagar 31 juli – 1 augusti augusti

Programmet för årets efterlängtade festdagar börjar ta form. Förutom lokala artister som Miss Winter och Ejnefjall är det nu klart att även soulsångerskan Kristin Amparo och folkmusikgruppen Quilty kommer för att sätta färg på staden.

Fredag 31 juli och lördag 1 augusti är det fest i Nyköping med allt från knallar och tivoli till gatumusikanter och artister på Stora Torget. I år kommer det vara stort fokus på lokala artister. Miss Winter, Ejnefjall, Mammas pojkar, Nicky William och 2njoy är redan bokade.

-Ett mer känt namn bland artisterna är Kristin Amparo. Hon var med i melodifestivalen 2014 och sjunger jazz och soulmusik men även inom många olika musikstilar, såsom i punkduon STRIKE, i tolvmannabandet Combo De La Musica och i det kvinnliga musikkollektivet Femtastic. Hon sjunger till exempel låten ”Din soldat”, en hit som många säkert har hört, berättar Anders Magnusson på Nyköpings Arenor som projektleder Nyköpings Festdagar.

Swimrun-tävling

Nyheten för i år är ett Festlopp, en swimrun-tävling med start i hamnen och med målgång på torget under lördagen.  Deltagarna ska simma från hamnen via Stadsfjärden, därefter springa längs ån upp till centrum.

Det kommer även bli cirkusuppträdande med en riktig cirkusartist. Jonglering, reptrick och spännande balansshower utlovas.

 Läs mer i programmet på nykopingsguiden.se/festdagar

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2015-05-29
Sidansvarig: Maria Säfverblad