NYSAM

NYSAM är ett nätverk för dig som har idéer om Nyköpings stadskärna.

NYSAM är ett samarbetsprojekt med målet att Nyköping ska utnämnas till "Årets stadskärna". I NYSAM samarbetar Centrumföreningen, externa köpcentra, fastighetsägare, ungdomar, butiksinnehavare, kulturproducenter, eventarrangörer, företag inom besöksnäringen och kommunen i olika arbetsgrupper.

Vad jobbar NYSAM med?

2012 ska Nyköpings stadskärna vara vackrare, säkrare, roligare och mer tillgänglig. Bland annat ska antalet event öka till minst 40. År 2017 ska Nyköping fira att Gästabudet fyller 700 år. Arbetet har delats in i olika områden:

  • Utveckling av stadskärnans och hamnens miljö
  • Aktiviteter och marknadsföring
  • Samverkan cityhandel och köpcentra utanför stadskärnan
  • Trygghet och tillgänglighet i stadskärnan
  • Idéer och åsikter från ungdomar

NYSAM utbyter idéer och samordnar information med kommunens utvecklingsarbete för stadskärnan och hamnen. NYSAM stämmer också av hur det går i andra centrumprojekt i Mellansverige.

Vill du vara med och berätta om samverkan i Nyköping?

Nyckeln symboliserar Nyköpingsandan och den är fri att använda i din marknadsföring när du vill signalera att du är med.

Du kan använda nyckeln i dina annonser som du ser i exemplet.

Regler för användning av nyckel-symbol

Logotyp: Webb, Tryck.

Annonsexempel

Var med och jobba för Nyköping så att vi når målet Årets Stadskärna!

Såhär kan du påverka genom NYSAM

NYSAM friends för alla med idéer

Alla som bryr sig om utvecklingen av Nyköping är välkomna till NYSAM friends. Som pensionär, företagare, förälder, ungdom, föreningsmänniska och privatperson kan du bidra med idéer och erfarenheter.

NYSAM young friends på nätet

Nu finns en grupp på Facebook för dig som är lite yngre. Håll utkik här efter inbjudningar till idékvällar som arrangeras av NYSAM young friends, Slakthuset och Ungdomsfullmäktige. Eller var med i Facebookgruppen där idéutbytet fortsätter.

Partnerskap för företag

NYSAM vill också inspirera företag att gå in som partner i projektet. Partnerskapen delas upp i brons, silver och guld och insatserna varierar från 5 000 till 25 000 kronor. Målgruppen är banker, försäkringsbolag, bostadsföretag, butiker, större företag och andra som har både intresse och nytta av att Nyköping utvecklas på ett positivt sätt.

NYSAMs vision

  • Nyköpings Stadskärna är det självklara förstahandsvalet för regionens invånare gällande shopping, kultur och nöje.
  • Genom samverkan med alla aktörer i kommunen (en samverkan i världsklass) är upptagningsområdet hela regionen och utflyktsshopping har blivit ett begrepp att samlas runt.
  • Såväl långväga turister som närturister bokar mängder av paket innehållande kultur, rekreation, shopping och nöje.
  • Tillgängligheten för bilar är god och kollektivtrafiken får toppbetyg av invånarna som inbjuds till mängder av event och möts av en ren och spännande belyst stad där trygghetskänslan hos invånarna är bäst i Sverige.
  • Fler och fler invånare bryr sig om sin stad och hälsar sina släktingar, affärsbekanta och vänner välkomna på vandringar med gästabudskänsla utmed våra utvecklade stråk – en vandring mot firandet av ”Gästabudet 700 år” – 2017!
Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2015-02-10