Vi bor i Nyköping | Nyköpings kommun Nyköpings kommun

Vi bor i Nyköping

Här är bilderna till kampanjen Bo i Nyköping som visas i Stockholms tunnelbana hösten 2017 och våren 2018. Årets fotograf Aida Chehrehgosha lät leken styra vid Örstigsnäs havsbad. Som vanligt bor alla modeller i Nyköpings kommun.

Kurragömma. Bo, Max, Rut, Lina och Erik.

Vilka är det som leker kurragömma?

Familjen Lindhe, som flyttade till Nyköping från Karlstad för sju år sedan. Erik jobbar som destinationsutvecklare i Nyköpings kommun och Lina är lärare i grannkommunen Oxelösund. De bor med sina tre barn i Stigtomta, 15 km från Nyköping.

- Vi bodde i Nyköping de första åren, det är en vacker stad med nära till allt. En av anledningarna till att vi senare flyttade till Stigtomta var att vi fick mer hus för pengarna där. Vi ville bo i ett nytt hus och slippa renoveringar. I Stigtomta är priserna lägre och det finns ett fint utbud av bostäder, samtidigt som det är nära till Nyköping. Vi har kommit att trivas väldigt bra. Här finns all service som bensinmack, mataffär, pizzeria och skola, säger Lina.

Lina och Erik berättar att det finns ett stort engagemang för barnens fritid i Stigtomta. Många barn är med i en klubb eller sportar. Erik är tränare i fotbollslaget för 12-13 åringar.

- Vi är glada över alla fritidsaktiviteter för barnen i Stigtomta. Det finns också en trygghet här som betyder mycket för oss som barnfamilj. I ett mindre samhälle känner nästan alla varandra och barnen kan vara ute fritt, säger Erik.

Lekpaus. Hela familjen vid Örstigsnäs. 

Ibrahim, Märta & Alina. 

Tyra, Tara och Amar vid foten av det stora trädet.

Anna-Stina. Smyckad för lek.

På väg hem från stranden. Alina, Tyra, hunden Jessie, Märta, Tara, Amar och Ibrahiim.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-04-12
Sidansvarig: Daniel Viberg