Hallå Kristina

Det är mig du får prata med om du ringer Bo i Nyköping.

Vem är du?
- Jag är inflyttad från Stockholms norra förorter. Bor sedan nio år tillbaka i Rosenkälla i östra Nyköping tillsammans med min man. Jag har jobbat på Nyköpings Turistbyrå i fem år och nu arbetar jag som enhetschef för Kommunservice i Stadshuset och älskar den här lagom stora staden som har något för alla.

Vad kan du hjälpa till med?
- Jag kan berätta om "ert" Nyköping efter era önskemål och frågor. Jag har kontakter med olika avdelningar på kommunen, med föreningslivet och mäklare bland annat. Jag ger en allmän bild om hur det är att bo i Nyköping.

- Jag berättar om Nyköping och bostadsområden, var skolorna ligger, hur det ser ut i stadskärnan och i hamnen och mycket annat anpassat efter besökarnas behov. Många tycker att det är trevligt att ha en personlig kontakt istället för att bara leta information på nätet.

Hur kontaktar man dig?
- Du ringer mig på telefonnummer 0155-45 70 14. Du kan även skicka e-post till kristina@nykoping.se.

När kan man ringa dig?
- Säkrast når man mig mellan 8 och 17, men jag stänger sällan av telefonen!

Har du några egna favoritställen i Nyköping?
- Att flanera längs Nyköpingsån, där hittar jag alltid nya detaljer som jag inte lagt märke till förut. Stendörren är mitt favoritställe på sommaren för sol och bad och sen är jag lite av en historienörd så Nyköpingshus och Nynäs slott är också favoriter. Fika och bakning ligger mig varmt om hjärtat och det finns många mysiga fik i och omkring Nyköping. Jag bor nära Rosvalla och det är tur det för där får jag mitt lystmäte genom att titta på sport.

Välkommen till Nyköping
- Välkommen hit! På www.nyköpingsguiden.se hittar du logi, restauranger, teaterföreställningar, sportevenemang, loppisar, caféer och annat. Väl här är du välkommen in till Turistbyrån i Rådhuset på Stora Torget. Personalen där tipsar gärna om vad du kan se och göra.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2016-09-19