Markanvisningar

Den här informationen riktar sig till intressenter som önskar bygga bostadshus eller andra större byggnader i Nyköpings kommun. Här hittas pågående markanvisningar, kommande markanvisningar och avslutade markanvisningar.

Under en begränsad tid och på vissa givna villkor kan en intressent ensam få förhandla med kommunen om att förvärva kommunal mark för bebyggelse inom ett visst markområde. Läs mer om hur vi arbetar med markanvisningar i Nyköpings kommun. Våra riktlinjer är framtagna i enlighet med Lag (2014:899) om riktlinjer för kommunala markanvisningar.

Många byggföretag visade intresserade våren 2016

Många ville vara med när vårens intressentanmälan för markanvisningar annonserades i våras. Runt 35 företag visade intresse och nu är det klart vilka som har tilldelats uppdraget att bygga.

I Malmbryggshagen bygger Larsson Arkitekter tillsammans med FB Bostad, Marknadsdriv AB, SHH Bostad AB, Kiladalenhus AB och Janssons Bygg AB radhus, parhus, kedjehus och lägenheter.

I Marieberg blir det radhus,villor och lägenheter som byggs av Maison Forte AB och SHH Bostad AB.

NOKON Invest AB och Maison Forte AB bygger radhus och villor i Rosenhill och i Violroten bygger företaget Kärnhem parhus. 

Pågående markanvisningar

  • Just nu har vi inga pågående markanvisningar.

Kommande markanvisningar

  • Vid Tessinområdet i stadsdelen Fågelbo planerar kommunen upp till 600 nya bostäder samt plats för skola/förskola och matbutik. Markanvisning kommer att ske framöver. Du kan anmäla dig till vårt intressentregister för att få information när det är aktuellt med markanvisningar.

Avslutade markanvisningar

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2018-01-19
Sidansvarig: Anna Swanson