Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Skejtområden

Det finns flera ramper för skejtare i Nyköpings kommun. I samarbete med frivilliga krafter, arbetsmarknadsenhetens arbetslag och intresseföreningar har Nyköpings kommun sett till att de har kommit på plats. Det är kommunen som ansvarar för skötseln av ramperna. 

Skejtparken vid Träffen


Sommaren 2015 byggdes den 300 kvadratmeter stora betongskejtparken vid Träffen. Skejtparken är byggd utifrån tre önskemål – roliga och unika hinder, estetik och sociala ytor i anslutning till åkytan. Parkens utformning har tagits fram i samverkan med skejtare i Nyköping. Skejtparken innehåller bland annat elementen speedbumps, curbs, quarter pipes och manual pads. Skejtparkens betongkanter är klädda i metall. 

Streetskejt i hamnen


Området vid graffitiväggen på Östra hamnsidan har en större asfalterad yta med skejtelement i betong. I 2015 byggdes ett trädäck som har en metallkant på sidan som vetter mot asfalten - vinkeljärn på de raka sträckorna och plattjärn i kurvorna.

Skejtspots

Nicolaiskolan

I anslutning till Nicolaiskolans skolgård finns en skejtspot med rails och mindre ramper.

Svalsta

betongramper i Svalsta

Intill Svalsta skola ligger en mindre skejtspot med betongramper och diverse hinder.

Stigtomta


På Nykyrkavägenmellan livsmedelsbutiken och fotbollsplanerna ligger Stigtomtas skejtspot som renoverades under 2015. Mindre ramper, rails och andra hinder finns på plats.

Vrena


Intill korsningen Ekövägen/Floravägen - vid gamla bensinmacken ligger Vrenas skejtspot. Här finns fem ramper och diverse hinder.

Nävekvarn

Skejtspot som inte är i Nyköpings kommuns drift. Belägen i anslutning till grusfotbolls- och tennisplanerna intill korsningen Hytt-/Nyköpingsvägen.

Tystberga

Skejtspot som inte är i Nyköpings kommuns drift. Ligger intill grusfotbollsplanen på Tyrsvallen utmed Tyrsvägen.

 

Grafittivägg

Läs också om Nyköpings graffitivägg som ligger i hamnen där det nya streetskejtområdet kommer att byggas.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-10-11
Sidansvarig: Albert Ellestad