Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Earth Hour 2017

Tack för att du släckte i lördags! Lördag 25 mars klockan 20:30-21:30 släckte hundratals miljoner människor världen över lyset för att manifestera sitt stöd till världens klimatarbete.

Effekten av Earth Hour är en tankeväckare om vad vi alla kan göra för miljön och klimatet.

Världsnaturfondens (WWF) manifestation Earth Hour ska inspirera till förändrade vanor som att ta cykeln eller bussen istället för bilen, spara energi genom att undvika stand-by-läge, släcka onödig belysning och köpa grön el till hemmet.

– Tack till alla er som släckte i lördags! Ni var med i en viktig och global manifestation som uppmanar makthavarna att ta krafttag för klimatet. I kommunen arbetar vi med att minska vår påverkan på klimatet på olika sätt. Arbetet handlar till exempel om att minska energianvändningen i våra fastigheter och om att göra det möjligt för fler av kommunens medarbetare att resa klimatsmart; med hjälp av tjänstecyklar eller fordon kör på förnybara bränslen, säger Sofie Wigerblad, enhetschef på Strategi- och projektenheten, en av de som har arbetat med Earth Hour i år.

Kommunen släckte byggnader

Nyköpings kommun har släckt under Earth Hour sedan 2009. I år släcktes bland annat Stadshuset, Rådhuset, Culturum, Östra skolan och delar av Rosvalla. Ljus med budskapet kring Earth Hour delades ut på Bomässan helgen innan och i entrén i Stadshuset veckan innan.

Gav Earth hour mersmak? Här hittar du fler tips på hur du kan fortsätta vara klimatsmart.
------------------------------------------------------

Stora Torget och länsstyrelsen innan och under Earth Hour

Stora Torget och länsstyrelsen innan och under Earth Hour.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-03-27
Sidansvarig: Sofie Wigerblad