Mobil återvinningscentral

Välkommen till den mobila återvinningscentralen. Den består av tre containrar som kommer till olika uppställningsplatser i kommunen enligt ett fast schema. Här kan du lämna samma slags avfall som på en fast återvinningscentral, men närmare din bostad.

Den mobila återvinningscentralen är öppen på fyra olika platser i centrala Nyköping på helgfria tisdagar klockan 14 -19. Den kommer till varje plats var fjärde vecka. Den kommer även till olika platser på landsorten och är då öppen på onsdagar eller torsdagar klockan 14-19.

Vad kan jag lämna till mobila återvinningen?

Den mobila återvinningscentralen är bemannad och där kan du lämna bland annat trä, tryckimpregnerat trä, porslin, keramik, brännbart, well och metall. Personalen tar även emot elavfall, batterier, glödlampor och farligt avfall.

Du kan lämna samma mängd som motsvarar bagageutrymmet i en personbil – cirka en kubikmeter. Om du har mer än en kubikmeter att lämna är du välkommen på Björshults Återvinningscentral.

Hämtning av grovavfall

I samband med att återvinningscentralen är öppen erbjuds fastigheter i området hämtning av grovavfall, vid fastighetsgränsen. Vi kan endast ta emot en begränsad mängd – max en kubikmeter - och det kostar 250 kronor, inklusive moms.

Ring och boka tid senast dagen innan den mobila återvinningscentralen kommer till ditt område, tel 0155-24 88 00.

Hyr den mobila återvinningen

Bostadsrättsföreningar, företag och hyresvärdar har möjlighet att hyra den mobila återvinningscentralen. Ring tel 0155-24 88 00 för mer information.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-04-24
Sidansvarig: Mikael Mellberg