Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

 

Nyköpings Naturskola

Naturskolan bedriver utomhuspedagogik med naturen som klassrum ute på skolorna i Nyköpings kommun. Naturskolan arbetar också med att fortbilda och inspirera skol- och förskolepersonal till ett naturvetenskapligt och utomhuspedagogiskt arbetssätt. Nedan kan du läsa om vad som är på gång just nu och om hur du som pedagog anlitar oss kostnadsfritt.

AKTUELLT

Vi är inne i vintertid, dagarna blir mörkare och julen närmar sig med rasande fart...

Naturskolan är ute på skolorna och besöker eleverna årskurs 6, de lär sig om överlevnad i natur och mark och om hur man gör upp eld. Det är också säsong för besöken i årskurs 1 då vi bland annat kokar Naturskolans saftglögg över öppen eld.

Det kommer snart ett färskt informationsbrev från oss på Nyköpings Naturskola i din e-post. Håll utkik efter det.

Vinterfriluftsdag/Istema på Söra

Vi ser fram emot en skön vinter med lagom kyla och snö men hoppas framför allt på att det blir en bra is på Hovrasjön. Det ger goda förutsättningar för att genomföra härliga vinterfriluftsdagar på Söra. Då kan eleverna bland annat åka skridskor, pimpla, köra spark och isdubbsrace.

Fundera gärna redan nu på möjligheten till en vinterfriluftsdag hos oss. Då är ni redo när vädret är det..

Samarbetsbanan

Lär känna varandra, gör en utflykt till Söras samarbetsbana!

För att undvika kollisioner med andra grupper och få tillgång till extra material, karta och ett antal inplastade handledningar så vill vi att du hör av dig till oss innan ni kommer. Kontaktperson är Anna Holst. Mer information om samarbetsbanan samt handledningen till den hittar du under rubriken Söra här till vänster.

Behöver ni gå en fortbildning på banan kan ni anmäla ert intresse så bokar vi in en kurs vid tillfälle.

Kalendarium

Du är alltid välkommen till Söra. För att undvika krockar så har vi ett kalendarium här som du kan använda när du planerar din verksamhet. Vi försöker hålla det så aktuellt som möjligt, men hör av dig till oss och stäm av innan du planerar in ert besök. Länken till kalendariet hittar du bland dokumentlänkarna här ovanför.

Fortbildningar

För både förskolans- och fritidshemmens personal anordnar vi fortlöpande träffar för fortbildning och erfarenhetsutbyten. Ni är alltid välkomna att komma med önskemål om fortbildningar, stora som små. Tänk på att vara ute i god tid om det är specialla datum som önskas.

Temalådor

Naturskolan har temalådor som du som pedagog kan låna av oss kostnadsfritt. Temlådorna passar till både förskola, skola och fritidsverksamhet.
Tanken med våra temalådor är att de ska underlätta för dig som pedagog att göra naturvetenskapliga experiment och studier med din klass. Lådorna är helt kompletta, det är bara elever och pedagog som saknas!
Läs mer om dem här till vänster.

Utrustning

Glöm inte bort att vi på Naturskolan har massor av prylar och material för spännande naturupplevelser att låna ut.

Hör av dig till oss, så ser vi vad vi kan hjälpa till med!

 

Era ljus i höstmörkret!

Anna C, Anna H och Karin

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-11-17
Sidansvarig: Anna Carlsson