Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Skräpplockardagarna 2017

Vill din förskola, skola, förening eller arbetsplats vara med i Skräpplockardagarna 2017? Här hittar du info om anmälan och aktiviteter under kampanjveckan den 24-28 april. 

Var med och håll Nyköping rent i vår! 

Skräpplockardagarna är Sveriges största manifestation mot nedskräpningen och ett roligt tillfälle att tillsammans skapa en renare stad! Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 

Förra året var det rekordmånga skräpplockare ute och höll Nyköping rent. Närmare 5 100 barn och vuxna deltog under veckan. Nu hoppas vi på ännu ett rekord för 2017. Kampanjveckan infaller 24–28 april. 

Anmäl dig på webben

Från 15 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihållerrent. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel. 

Uthämtningsplats för material: Kommunservice Tekniska divisionen, Lennings väg 7 i Nyköping.

Insamlat skräp

Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Övrigt skräp kan läggas i ordinarie avfallskärl men om skolor och förskolor har behov av extra hämtning går det bra att kontakta Kommunservice på Tekniska divisionen: 0155-24 88 00.

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Vid frågor om Vi Håller Rent, kontakta Tekniska divisionens kommunservice, tfn: 0155-24 88 00. 

Var med du också i kampen mot skräpet!

Teckningstävling för åk 4-6

Inför årets Skräpplockardagar bjuder vi in elever i åk 4-6 att rita förslag som ska pimpa Nyköpings kommuns nya papperskorgar. Temat är Gästabudsåret. Den 3-13 april kommer man att kunna rösta på utvalda bidrag i Stadsbiblioteket och på webben. Den 24-28 april ställs de färdiga papperskorgarna ut i Stadshuset. Läs mer här

Aktiviteter under kampanjveckan 24-28 april

Listan kommer att fyllas på löpande!

Pågår hela veckan

Lågstadiet: Workshop i textil återvinning på tre skolor. Arrangörer Barnkulturcentrum och Sörmlands museum.

Fredag 28 april, finaldagen 

Akiviteter på Stora Torget. Musikgruppen Skrot framträder kl 10:30. Möjlighet att få bussresa till torget betald för förskolor och lågstadieklasser.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-02-24
Sidansvarig: Malin Brunelius