Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Skräpplockardagarna 2017

Vill din förskola, skola, förening eller arbetsplats vara med i Skräpplockardagarna 2017? Här hittar du info om anmälan och aktiviteter under kampanjveckan den 24-28 april. 

Skräpplockardagarna är Sveriges största manifestation mot nedskräpningen och ett roligt tillfälle att tillsammans skapa en renare stad! Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 

Förra året var det rekordmånga skräpplockare ute och höll Nyköping rent. Närmare 5 100 barn och vuxna deltog under veckan. Nu hoppas vi på ännu ett rekord för 2017. Kampanjveckan infaller 24–28 april. 

Anmäl dig på webben

Från 15 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent! Anmäl er på www.hsr.se/vihållerrent. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel. Anmäl dig senast 26 mars. Om du missat att anmäla dig i tid så går det bra att delta ändå! 

Uthämtningsplats för skräpplockarmaterial: Kommunservice Tekniska divisionen finns fr o m 24 april på Tillverkarvägen 2, Arnö. I Stadshuset finns det sopsäckar för skräpplockardagarna. 

Insamlat skräp

Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Övrigt skräp kan läggas i ordinarie avfallskärl men om skolor och förskolor har behov av extra hämtning går det bra att kontakta Kommunservice på Tekniska divisionen: 0155-24 88 00.

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Vid frågor om Vi Håller Rent, kontakta Tekniska divisionens kommunservice, tfn: 0155-24 88 00. 

Var med du också i kampen mot skräpet!

Teckningstävling för åk 4-6

Inför årets Skräpplockardagar bjuder vi in elever i åk 4-6 att rita förslag som ska pimpa Nyköpings kommuns nya papperskorgar. Temat är Gästabudsåret. Den 3-13 april kommer man att kunna rösta på utvalda bidrag i Stadsbiblioteket och på webben (t o m 17/4). Den 24-28 april ställs de färdiga papperskorgarna ut i Stadshuset. Tävlingen är nu avslutad. 

Aktiviteter under kampanjveckan 24-28 april

Listan kommer att fyllas på löpande!

Pågår hela veckan

Förskolan: fokuserar på instrumenttillverkning och Nybygget tillhandahåller material under veckan om så önskas. 

Lågstadiet: Workshop i textil återvinning på tre skolor. Arrangörer Kultur&Bibliotek och Sörmlands museum. 

Fredag 28 april, finaldagen 

Akiviteter på Stora Torget kl 10-12. Musikgruppen Skrot framträder kl 10:30. Möjlighet att få bussresa till torget betald för förskolor och skolor, se nedan. 

Utställning i Stadshuset, där de vinnande papperskorgsmotiven och workshopalster visas.

Möjlighet till gratis bussresa 28/4:

I år kommer vi att erbjuda busskort för förskolor och skolor, så att fler ska kunna vara med på våra aktiviteter på Stora Torget den 28 april. Antalet är begränsat, först till kvarn gäller. Anmäl intresse genom att mejla antal barn och pedagoger samt om det gäller landsbygd eller stadstrafik till skrapplockardagarna@nykoping.se senast 1 april. 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-04-24
Sidansvarig: Malin Brunelius