Företagslunch - Så påverkas du som underleverantör av EU:s nya lagkrav

9 april 2024
Allmänt
Tid: 11:30 - 13:00
Plats: Scandic Stora Hotellet

Hållbarhetslagar och hur det på verkar leverantörskedjan

 

Var: Scandic Stora hotellet

När: 11.30-13.00, tisdag den 9:e april 2024

 

Klimatsamverkan Nyköping

För att öka takten i den gröna omställningen erbjuder Nyköpings kommun små- och medelstora företag möjlighet att delta i ”Klimatsamverkan Nyköping”. Det innebär att du som företagare får stöd att gå från tanke till handling i ditt omställningsarbete. 

 

Eu:s nya hållbarhetslagar och hur de påverkar dig

EU:s CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) är en lagstiftning som syftar till att standardisera och förbättra företags rapportering av hållbarhetsinformation. Denna lag har skapats för att adressera behovet av mer transparent och jämförbar rapportering från företagen när det gäller deras sociala och miljömässiga prestationer.

Vi har bett SSAB och Trafikverket medverka för att berätta vad CSRD innebär för dem, vad lagen säger att de ska rapportera och hur det påverkar deras underleverantörer.

 

Medverkande:

Lisa Lidén och Maria Weibull SSAB

Trafikverket

Maria Brantö Miljöstrateg och Christina Johansson Näringslivsstrateg

 

Meny:

  • Morotsoppa
  • Helstekt fläskkarré, svampsås, potatispuré, brysselkål
  • Ugnsbakad lax, romsås, kokt potatis 
  • Hallonpannacotta, rostad vit choklad

Kostnad: 165:- , betalas i entrén.

 

ANMÄL DIG NU!

 

 

Vi bjuder in till företagsluncher ungefär en gång i månaden. Företagsluncherna har ett aktuellt tema och bjuder på information från kommunen, inspiration och goda exempel från näringslivet samt mingel och nätverkande.

Alla som prenumererar på vårt nyhetsbrev får inbjudan till företagsluncherna. Om du inte är prenumerant kan du lätt registrera dig för att ta del av information och inbjudningar.