Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Trafikantveckan 2016

16 - 22 september är det återigen dags för Trafikantveckan i Sverige och i Europa. Årets upplaga har temat "Välj hållbart – lönsamt och smart!" 

Fokus är att uppmuntra människor i hela Europa att kombinera olika transportmedel på ett så smart och hållbart sätt som möjligt.

Bussens dag 17 september och ny bussdesigntävling

Här i Nyköping uppmärksammades veckan bland annat med en ny bussdesigntävling för åk 4-6 med start på Bussens dag lördag 17 september kl 11:00-14:00 på Stora torget i Nyköping. 

På Stora torget fanns medarbetare från Nyköpings kommun som bland annat berättade om arbetet med gång- och cykelvägar, kollektivtrafik och trafiklösningar i stan. Sörmlandstrafiken fanns också på plats och svarade på frågor om det nya biljettsystemet. Du som reser med buss i Nyköping kunde också passa på att byta ditt reskort. Läs mer om kortbytardagarna.

På lördagen ställdes också finalisterna i höstens  bussdesigntävling ut på Stadshustrappan. Det fanns möjlighet att rösta här på webben med start 17:e september. Läs mer här nedanför.

Bussdesigntävling i skolor

Under hösten har det ritats nya bussar i flera av Nyköpings kommuns skolor. Att få designa en egen buss är ett sätt att få barn och ungdomar att gärna välja bussen samt att få sin röst hörd och synas i det offentliga rummet. Tävlingen sker i samarbete med Sörmlands kollektivtrafikmyndighet och Nobina. Vinnarbidraget kommer att synas på en riktig buss i stadstrafiken efter årsskiftet. Du har väl inte missat förra årets vinnare, Sommarbussen, som rullar på gatorna i Nyköping? Den fortsätter att köra året ut och har kvar folieringen så länge den håller. Läs om Sommarbussen.

Var med och rösta!

Från den 17:e till den 22:a september kunde alla som ville vara med och rösta på ett av de tio bidrag som gick till final i bussdesigntävlingen. Omröstningen är nu stängd. Vinnaren presenteras här på nykoping.se efter 17 oktober.

 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2016-10-04
Sidansvarig: Annica Nilsson