Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Vi söker gode män och förvaltare

Det behövs fler gode män. Vi söker dig som är intresserad av vardagsekonomi, tycker om människor och har tid över för en annan person.

Ett plus är om du är väl insatt i samhället och har erfarenheter av arbete inom offentlig sektor, bank eller liknande.

Ett uppdrag - inte en anställning

Att vara god man eller förvaltare är ingen anställning utan ett uppdrag. Du får ett arvode och ersättning för dina utgifter. Arvodet bestäms av överförmyndaren och hur mycket det är beror på uppdragets tyngd och krav på engagemang. För ett ”normaluppdrag” som god man/förvaltare ligger arvodet på mellan 9 000 – 11 000 kr per år. Gode män till ensamkommande barn arbetar som regel mer än så och får också högre ersättning.

Är du intresserad?

Fyll i intresseanmälan för uppdrag som god man eller förvaltare.

Obs! Just nu behöver vi inte fler gode män till ensamkommande flyktingbarn. Däremot behövs fler gode män och förvaltare till övriga uppdrag.

Har du funderingar?

Hör gärna av dig till: Susanne, Jenny, Carl-Hampus och Maritha på Överförmyndarkontoret tfn 24 87 00, overformyndaren@nykoping.se.

Vad gör en god man?

En god man eller förvaltare hjälper till med ekonomin, bevakar juridisk rätt eller ger annat stöd i vardagen. En förvaltare har samma uppgift som en god man men den som har förvaltare måste ha förvaltarens samtycke för att ingå avtal eller rättshandla på andra sätt. Uppgifterna skiljer sig mycket beroende på vem du är god man eller förvaltare för men exempel på vanliga uppgifter är:

  • Betala månadens räkningar och portionera ut fickpengar
  • Boka tid och vara med på möten hos myndigheter eller vården
  • Ansöka om exempelvis bostadsbidrag eller andra stödinsatser

Läs mer om uppdraget som god man eller om uppdraget som god man åt ensamkommande barn.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-02-17
Sidansvarig: Carl-Hampus Sandén