Rosenkällagården

Drygt två kilometer från Nyköpings centrum ligger äldreboendet Rosenkällagården. Huset är från 1967 men renoverades under 90-talets första hälft och byggdes till 1998.

Rosenkällagården

Boendet ligger i Rosenkälla, ett område med både villor och flerfamiljshus. En kort promenad bort ligger ett mindre centrum med bland annat matbutik, konditori och kiosk.

På Rosenkällagården arbetar vi salutogent. Det innebär att vi tar hänsyn till hur du är som person och vilka behov du har för att du ska få en meningsfull och bra vardag.

Sinnenas trädgård

På Rosenkällagården finns plats för 28 boende. Lägenheterna på antingen ett eller två rum rymmer även badrum samt ett penty med kyl, spisplattor, diskho och uttag för kaffekokare. Till de gemensamma utrymmena hör en större samlingssal, ett mindre bibliotek, vardagsrum och kök. Huset bildar med sin u-form en innergård med sittplatser. På innergården finns också en "Sinnenas trädgård" som med sina blommor, örter, bär och porlande vattenfall lockar till stimulans för alla sinnen. I trädgården finns möjlighet till egen odling. Uteplatser finns även vid entrésidan med utsikt mot villaområdets liv och rörelse.

Maten som serveras på Rosenkällagården lagas i restaurangen som ligger i samma hus. Restaurangen drivs av ISS. Frukost och mellanmål lagas i boendets gemensamma kök där alla måltider serveras och äts tillsammans. Det går också bra att äta i lägenheten för den som vill.

Gympa och bingo på schemat

På Rosenkällagården bjuds på flera olika slags aktiviteter. En gång i veckan ordnas lättare gymnastik och varannan vecka spelas bingo. Kaffestunder med samtal om flydda tider är ett uppskattat inslag liksom musikunderhållning, klädvisning och bakning. Barn från närliggande skolor brukar bjuda på årligt luciatåg. På sommaren samlas man gärna på innergården för tårtkalas och grillfester. Frivilliga krafter från Demensföreningen hjälper ofta till med promenader och utevistelse för de boende. En gång i månaden arrangerar Franciskuskyrkan gudstjänst. Årets högtider firas förstås traditionsenligt.

Personal dygnet runt

På boendet finns omvårdnadspersonal dygnet runt. Här jobbar två sjuksköterskor dagtid och på kvällar, nätter och helger finns tillgång till joursjuksköterska. Läkare gör regelbundna besök. På boendet arbetar också en arbetsterapeut och sjukgymnast gör besök en gång i veckan eller vid behov. Hembesök av frisör och fotvård ordnas av personalen

Flytt till nybyggt äldreboende

Under hösten 2014 stängs Rosenkällagården och boende flyttar till Nyköpings nya äldreboende som just nu byggs på norra Arnö. Därför kan vi inte ta emot några nya pensionärer på Rosenkällagården. 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2014-04-22
Sidansvarig: Elisabeth Svensson