Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Bygget av Nyköpings gymnasium fortsätter

Byggnadsarbetet på Gripen är i full gång! Fyra olika enheter ska samlas på ett campusområde.

Skolbyggnaderna på Gripenområdet renoveras och byggs om för att ge plats åt elever och program från Tessinskolan. Nu finns också en ny huvudbyggnad på området, hus X, vars insida håller på att byggas upp. Där skapas bland annat utrymmen för dans, musik och lärosalar.

Hus X länkar ihop de andra byggnaderna och är skolans välkomnande entré för elever, personal och besökare. Tillsammans formar alla byggnaderna en halvcirkel runt en öppen yta som rymmer en cykelparkering för 400 cyklar, skoltorget Raoul Wallenbergs plats och den befintliga gräsplanen. Projektet är uppdelat i fyra olika etapper. Etapp ett och två är klara och nu pågår arbetet med etapp tre och fyra. Projektet beräknas vara helt klart till sommaren 2018.

Vi bygger en organisation som tar hänsyn till goda resultat, integrering och gemenskap. Med spänning följer vi arbetet och ser fram emot 2018 då vi flyttar in i nya, fina skollokaler!

Läs gärna mer om projektet.

Uppdaterad: 2017-09-11
Sidansvarig: Marie Strömqvist