Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

När du kommit igång

Ibland får din verksamhet besök för livsmedelskontroller. De är till för att se hur företaget fungerar och om maten är säker att ätas.

Hur ofta får du besök?

Antalet kontrolltimmar beror på vilken riskklass ditt företaget tillhör. 
När en ny anläggning registreras görs en första kontroll strax efter öppnandet.

Vad gör vi på en kontroll?

Livsmedelsinspektörerna kan besöka verksamheten, ta prover, ge dig information men också ställa krav på förändringar. Kontrollen går ut på att undersöka förhållandena i anläggningen, men också granska företagets egenkontroll. 

Vilka kontroller kommer du att stöta på?

Inspektörerna anväder tre kontrollmetoder.

Inspektion

Ofta är inspektionen oanmäld och inspektörerna kontrollerar faktiska förhållanden.

Revision

Vid en revision görs en genomgång av rutiner och journalföring. Eftersom du behöver avsätta tid för revisionen kommer en livsmedelsinspektör kontakta dig.

Provtagning

Provtagning används för att ta reda på om livsmedel är säkra att äta.


Om du vill veta mer om vilka krav som gäller för ditt företag är du välkommen att kontakta oss. 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-02-03
Sidansvarig: Jonas Björnfot