Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Rösta på Årets idrottsprestation 2016

Vem vill du ska få pris för Årets idrottsprestation 2016? Nu kan du rösta på din favorit bland individuella idrottare och/eller lag som nominerats av nyköpingsbor under januari 2017.

Det finns två priser: individuell och lag. Du kan rösta här på sidan i ett formulär, i Stadshusets entré eller via post till Nyköpings kommun, Årets Idrottsprestation, 611 83 Nyköping

Individuell

Erik, idrottsstipendiat, kanot
Erik Holmer tog sig till semifinal under EM i maj och blev efter detta reserv till OS i Rio. Under U23 slog Nyköpings FP-kanotisten till med sitt hittills bästa resultat i karriären; sjua – Sveriges bästa genom tiderna i en sport där Sverige inte har inte har en enda konkurrensduglig anläggning.
Alva Johansson, kanotist
Trots en försäsong med många feberveckor lyckades Alva ta en plats till JVM i Minsk, nära A-final i K2:an. Nyköpings KK-paddlaren tog tre silver i K1 och fyra guld i besättningar på junior SM. Alva avslutade säsongen med bland annat brons på i K2 200 meter i Olympic Hopes.
Josefin Olsson, seglare
Nyköpingstjejen slutade sexa på OS i Rio i en av de konkurrensmässigt tuffaste seglingsdisciplinerna,damernas laser radial. Josefin Olsson hade lite stolpe ut i några starter men var speciellt i undanvinden otroligt snabb ute på banan. En världsklasseglare från Nyköping helt enkelt.
Peter
OK Hällen-löparen betade av steg för steg i en långsiktig plan och tog sig tillbaka till världseliten. Årets bästa lopp plockades fram när de blott tre VM-platserna på medeldistans skulle delas ut. På VM i Tanum lyckades Öberg komma nia i sista internationella framträdandet trots en fotskada.

Lag

Griparna Speedway
Få pratade om Nyköpingslaget inför speedwayallsvenskan men Griparna lyckades sno åt sig andraplatsen i grundserien. I semifinalen slog Griparna ut Valsarna och i den allsvenska finalen pressades seriesuveränen Västervik.
Mockingjays, Cheer Legacys
Cheer Legacy Mockingjays ordnade en bronsmedalj på SM i Malmö. Klubben hade hela fyra lag på plats och det var seniorgruppen, Mockingjays, som slutade trea i klassen senior level 2.
Nyköpings K4 juniorer
Nyköpings kanotklubb gjorde ett fantastiskt SM i Hofors med många medaljer av både tjejer och killar. Ska man välja bara en disciplin blir det herrjuniorernas K4-lag. Flera ungdomspaddlare,imponerade när JSM-gulden togs.
Onyx, herrlag i innebandy
Lyckades genom ett vägvinnande och underhållande spel komma tvåa i sin division 1-serie, kvalade sedan till allsvenskan. I playoff 1 mötte man Tullinge; i den tredje matchen vann Onyx med 9-6. I playoff 2 besegrades seriesegraren Älvsjö i två tuffa matcher.
Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-02-24
Sidansvarig: Maria Säfverblad