Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Kultur -och idrottsstipendier

Nyköpings kommun delar varje år ut stipendium till personer som gjort avtryck inom kultur, idrott och föreningsliv. Nu är 2016 års stipendiater utsedda! 

Totalt delades drygt 100 000 kronor ut i samarbete med Sörmlands Nyheter för 2016 års utmärkelser.

 2016 års stipendiater är:

Kulturstipendium

En belöning för gjorda insatser inom kulturella områden

 • Kennet Bodin

Kennet Bodin har under flera år bjudit på sitt engagemang och sin obetalbara humor i allt från teaterföreställningar och revyer till historiska stadsvandringar.  Han bidrar med såväl text som musik och är väl värd att uppmärksammas för sin insats i Nyköpings kulturliv. 

Årets idrottsprestation

 • Individuell prestation - Erik Holmer

Erik Holmer tog sig till semifinal under EM i maj och blev efter det reserv till OS i Rio. Under U23 slog Nyköpings FP-kanotisten till med sitt hittills bästa resultat i karriären; sjua – Sveriges bästa genom tiderna i en sport där Sverige inte har en enda konkurrensduglig anläggning.

 • Lagprestation - Mockingjays, Cheer Legacys seniorlag.

Med stort engagemang och driv ordnade Cheer Legacy en bronsmedalj på SM i Malmö. Klubben hade hela fyra lag på plats och det var seniorgruppen, Mockingjays, som slutade trea i klassen senior level 2.

Uppmuntringsstipendier  
Avsedda att utgöra stöd till utveckling och vidareutbildning inom kulturella områden

 • Eric Carlfjord               

Uppmuntras för sitt hårda och målinriktade arbete inom musik - med start i Vrena barnkör, via Slakthuset och musikesteterna till Ingesunds folkhögskola och Musikhögskolan i Örebro där han till sommaren tar kandidatexamen - Och i planerna med att utvecklas i sin yrkeskarriär som musikproducent och ljudtekniker.

 • Hampus Persson

En ung musikerkille som ägnar stor del av sin vakna tid till musiken. Spelar trummor, gitarr, bas, synt. Hemma i källaren har han byggt upp sin studio och replokal, där spelas det allt från jazz till rock och hiphop. Tar Studenten från Rytmus i Stockholm 2017 och vill i framtiden fortsätta att ägna sitt liv åt musik.

Eldsjälar i föreningslivet 
En belöning för förtjänstfulla ideella insatser i föreningslivet

 •  Sofia Eriksson                      

  År efter år ser Sofia till att snöläggning, pistning, lift, skidskola och kiosk fungerar i Ryssbergen. Med en positiv energi utöver det vanliga har hon bidragit till att göra Ryssbergen till den skidanläggning den är i dag och det är mycket tack vare henne som barn, ungdomar och vuxna kan åka slalom i Nyköping.

  • Gunnar Vieweg
  Gunnar har varit initiativtagare samt drivande i F11 Museum och Nyköpings Flyghistoriska förening sedan starten. Han har outtröttligt jobbat på och format museet till att bli Sveriges flygspaningsmuseum, samt sett till att trygga framtiden för museet genom att ha skapat Sörmlands flygupplevelsecenter.                                                

Gert Fredriksson stipendiet

 • Alva Johansen                                                                                                      

Alva har vunnit ett antal SM-medaljer varav många guld under 2015 och 2016. Vunnit ett antal NM-medaljer varav 4 guld 2015 och deltagit på junior VM.

 • Anton Andersson

Anton har vunnit guld och silvermedaljer på SM både 2015 och 2016. Varit uttagen i både sprintlandslaget och maratonlandslaget under 2015 och 2016 och representerat Sverige i sprint-NM, Maraton-VM, junior-maraton-EM och junior-sprint-VM.            

Näsby BKs fotbollsstipendium

 • Maja Björklund                                        

Prisutdelning på Nyköpings Bomässa den 18 mars

Kom och hurra på stipendiaterna! En ceremoni med prisutdelning sker den 18 mars på Nyköpings Bomässa i Gästabudshallen (hockeyhallen) kl 13.30

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-05-17
Sidansvarig: Maria Säfverblad