Bilda förening

Nyköpings Arenor hjälper gärna till vid bildandet av nya eller utvecklingen av befintliga föreningar. I rutan "Relaterad information" till höger hittar du information och blanketter som kan vara bra att ha vid bildandet av nya föreningar.

Att bilda förening innehåller information om vad man bör tänka på vid bildandet av en ny föreningen, samt en ordlista med ord som används i föreningssammanhang.

Stadgar är exempel på hur föreningens stadgar kan se ut.

RF's normalstadgar är Riksidrottsförbundets exempel på hur en idrottsförenings stadgar kan se ut.

Föreningsuppgifter är blanketten som ni fyller i med information till Nyköpings Arenor, så att vi kan lägga in föreningen i kommunens register. Då kommer föreningen med i kommunens föreningsregister, samt får utskick med mera med information från Nyköpings Arenor.

Startbidrag är blanketten som skickas till Nyköpings Arenor för att få ett startbidrag om 1 500 kronor för att komma igång, skaffa bankgirokonto med mera.

Riktlinjer för föreningsbidrag är en beskrivning för hur Nyköpings Kommun hanterar föreningsbidrag. Fastställd av Kultur- och fritidsnämnden. Här beskrivs bland annat vilka verksamheter som är bidragsberättigade.

Hör gärna av er om ni behöver stöd eller råd i arbetet med föreningen!

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2014-04-15
Sidansvarig: Lars Persson