För barn & unga

Välkommen till Stadsbibliotekets barn- och ungdomsavdelning! Här kan du läsa om vad vi erbjuder dig som är ung eller förälder. Vi tar gärna emot förslag på hur vi kan förbättra vår service.

Bild på barn som leker med lego.För dig som är barn

I barnens egen katalog letar du böcker med mera i alla möjliga ämnesområden. Dessutom kan du skicka in egna boktips, läsa boktips från andra barn och hitta roliga länkar.

Sök böcker med mera i barnens katalog

För dig som är ung

Spela spel med bästa kompisen, sträckläs manga, bläddra i en tidskrift eller bara sitt och "softa" i myssoffan! Vi har även TV-spel och hyrfilm (åldersgräns 15 år). Böcker, filmer, TV-spel, tidskrifter med mera söker du i bibliotekets katalog.

Bild på pojke som läser en bok.För dig som är förälder

Det finns mycket som du som förälder kan göra för att stimulera ditt barns språkutveckling. På biblioteket hittar du böcker för barn i alla åldrar. Se vår information till dig som förälder.

För barn med särskilda behov

På Äppelhyllan finns särskilda media för och om barn med olika funktionshinder. Läs mer om anpassade media på Äppelhyllan här.

På andra språk

På Stadsbiblioteket finns böcker för barn och unga på många olika språk. Vi tar även in böcker på efterfrågan. Läs mer om vår service här.

Lästorka?

Låt dig inspireras av tusentals boktips! Här hittar du boktips för både stora och små. Se våra boktips.

Aktiviteter för barn & unga

Det finns mycket att göra på Culturum för dig som är ung! Se Culturums och Barnkulturcentrums program här. På biblioteket ordnar vi dessutom med olika aktiviteter för att inspirera till läsning. Läs mer om Bokfika här.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2014-07-11
Sidansvarig: Magdalena Sobczyk