Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Bo i Nyköping-kampanjen

Varje höst och vår annonserar Nyköpings kommun i Stockholms tunnelbana för att locka inflyttare. Kampanjen kallas Bo i Nyköping.

Bo i Nyköping-kampanjen startade hösten 2003. Två år senare syntes bilderna i Stockholms T-bana för första gången. Allt sedan dess har de svartvita bilderna lockat storstadsborna att varje höst och vår fundera över ett enklare liv vid kusten en timma söder om Stockholm.

Nya bilder tas varje sommar. Några av fotograferna vi samarbetat med är: Elisabeth Toll, Denise Grünstein, Carl Bengtsson, Mattias Edwall och Elisabeth Olsson Wallin.

Alla personer och miljöer på bilderna kommer från Nyköping.

Svartvita bilder syns bra i reklambruset

- Att kampanjens bilder alltid är svartvita ger ett intryck av hög kvalitet och gör att de syns bra i reklambruset. Lugnet i dem blir en skön kontrast till stressen i tunnelbanan, säger kommunikationschef Palaemona Mörner.

Fler känner till Nyköping

Och hur har vi lyckats? Nyköping är en tillväxtkommun med stabil inflyttning sedan 2002. Stockholmarnas kännedom om Nyköping har ökat stadigt och från att mest ha associerat till brännvin och gästabud, tänker man nu på Skavsta, hav och skärgård när namnet Nyköping nämns.

På bilderna i tunnelbanan finns ett telefonnummer till Susanna Skatteboe på Kommunservice. Susanna tar emot cirka 150 samtal och mail under varje kampanjperiod. Hon svarar på frågor om Nyköping och erbjuder också personliga visningar av stan och landsbygden.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2013-06-19
Sidansvarig: Palaemona Mörner