Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Jubileumssommaren i Nyköping

Välkommen sommar! Gatumusikfestival, Nyköping Pride, nytt Gästabudsspel på Nyköpingshus, Festdagar i en hel vecka och Swedisch Beach Tour på Stora Torget är höjdpunkterna i Nyköping i år. Förutom alla evenemang kan du uppleva stadsvandringar, utflyktsmål och gratis aktiviteter för barn.

Höjdpunkter under
sommaren 2017 i Nyköping

• Scandinavian Street Music Festival -16 – 17 juni
    Stor gatumusikfestival! Gillar du steelband, irländska folksånger, singersongers eller hårdrock? Eller dragspel? Fredag och lördag 16 och 17 juni kommer Nyköpings centrum att gunga i takt till musik hela Storgatan.
  • Nyköping Pride - 30 juni - 1 juli
    Sommaren 2017 går världshistoriens första Nyköping Pride av stapeln. Föreläsningar, uppträdanden och parad.
  • Nyköpings Gästabud Anno 1317
    Helt ny föreställning som spelas på Nyköpingshus hela juli. Köp din biljett på Turistbyrån, Culturum eller Rosvalla.
  • Nyköpings Festdagar 29 juli-5 augusti 2017
    Jubileumssommarens stora händelse pågår i år en hel vecka! Det blir festival från hamnen upp till Stora Torget. Höjdpunkterna är Rix FM festival, Scensommarkväll och artistshow med Panetoz och Ace Wilder.
  • Swedish Beach Volley Tour
    Swedish Beach Volley Tour är en av sommarens hetaste sporthändelser. 2017 kommer den till Nyköping. Vi bygger en arena med massor av sand på Stora torget för evenemanget.

Gratisaktiviteter för barn och ungdomar

I Nyköping finns massor av sommarlovskul! Välj mellan aktiviteter och läger  – alltifrån riddarskola och kreativ verkstad, teater och rock och popkollo.Här ser du ett urval av de som är gratis. Hela listan finns på nykopingsguiden.se/sommarlov

• Beachvolleyskola – Nyköpings Beach Volleybollklubb
  • Prova-på-golf – Jönåkers Golfklubb
  • Olympic Day – IFK Nyköping och Nyköping BIS Friidrott m fl
  • Sommarfotboll – Hargs BK
  • Typ ett Kollo – Ung Kraft och friluftsfrämjandet
  • Musikworkshop – Fåfängan
  • Skapa Leka Lyssna – Kultur & Bibliotek/Tillitsverket

Badplatser

Vill du bada? På nykopingsguiden.se hittar du en badplatskarta över badplatser i Nyköpings kommun. Ta tillfället att prova nya badplatser i sommar, dyk från havsklippor eller bada i svala insjöar.

Utflyktsmål - ett urval

• Nyköpingshus- öppet alla dagar juni-augusti. Utställning i Kungstornet som passar för barn som vuxen. Guidade visningar. Fri entré.
  • Nynäs slott -ett slott där tiden stått stilla i flera hundra år. Gå på guidad visning i de välbevarade salarna i slottet, strosa i köksträdgården och fika i Orangeriet.
  • Öster Malma - slott, restaurang, café, hotell och Wild life park. Här finns mycket att uppleva. Gör en dagstur och se på älgar och myufflon i hägn eller promenera i de fina omgivningarna vid Malmasjön.
  • Väg 223- en hel väg fylld av upplevelser, stort som smått ute på den sörmländska landsbygden. Besök gårdsbutiker, caféer, loppisar och gallerier.

Stadsvandringar och guidade visningar

Nyköping erbjuder många olika former av guidade turer och visningar. De större besöksmålen har ofta dagliga visningar.

• Länge leve Köpingen!. Dramatiserad vandring genom Nyköpings historia. 20 juni- 20 augusti, tor-sön 11.00 och 14.30.
  • Kampen om Kronan -dramatiserad historievandring i tre akter vid Nyköpingshus.
    Ons-fre hela juli, samt 1-5 aug, kl 13 och 15.
  • En äventyrsvandring för barn! Jakten på Gästabudsnyckeln. Hertigbröderna Erik & Valdemar sitter i fängelsehålan, och nyckeln har Kung Birger kastat i ån.
    Rek. ålder 5-11 år.
    Ons-fre hela juli, samt 1-5 aug, kl 11,12 och 14.
  • Stadsvandringar med olika teman varje dag i veckan kl 12.00 med start från Stora torget. Om det moderna Nyköping, köphets, brott, straff, medeltid och mycket mer.
  • Historiska Nyköping, allmän visning kl 12 lördag och söndag, start Stora torget.
  • Engelsk guidning, historiska Nyköping, allmän visning  lördag kl 15, start Stora torget.

Hitta utflyktsmål och tips på allt du kan se och göra på nykopingsguiden.se

Söker du loppis, ett café eller ett utflyktsmål? På nykopingsguiden.se hittar du det mesta.

Du kan även följa Nyköpingsguiden på Facebook för att få tips för dagen eller helgen.

Uppdaterad: 2017-06-12
Sidansvarig: Maria Säfverblad