Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Gästabudsåret fortsätter bjuda på evenemang och höjdpunkter.

Gästabudsåret fortsätter! I somras fick vi uppleva gatumusikfestival, Nyköping Pride, Gästabudsspel, Festdagar i en hel vecka och Swedish Beach Tour på Stora Torget. Aktiviteterna fortsätter under resten av året.

Jubileumshösten bjuder på höjdpunkter som SM i Gädda, Stick-LAN och körfestival

Gästabudsårets sommar är nu över och vi kan se tillbaka på en sommar med många höjdpunkter. Hotellens beläggning i Nyköping har slagit rekord, handlarna i centrum är mer än nöjda och vi har haft många välbesökta evenemang. Majoriteten av de som deltagit i evenemangen har även enligt en undersökning på webben varit nöjda eller mycket nöjda.

Körfestival

Först ut i höst, den 1 oktober är körfestivalen SJUNGiKÖR. Ungdomar från hela Sverige bjuder då på en hisnande konsert med stor bredd av musikaliska och sceniska uttryck. Just en körfestival under Jubileumsåret, var ett önskemål från nyköpingsbor.

Stick - LAN

Sen på tur kommer Nyköpings första någonsin – ett Stick –LAN. Den 7-8 oktober samlas stickintresserade för ett LAN där de stickar och virkar i 24 timmar. Uppdraget under helgen är att alla ska bidra med en stickad eller virkad ruta 20 x 20 cm i valfritt mönster och färg som man sedan syr ihop till ett Gästabudstäcke.

Hållets gruvor

Samma helg den 7 oktober är det invigning av Hållets gruvor. Från invigningsdagen kommer en "gruvstig" att finnas och en trappa ner i Gustav Adolfsgruvan. Man hoppas att detta ska ge besökare en bild av hur gruvverksamheten och livet vid gruvorna under olika tider har sett ut.

SM i Gädda

Den 20-22 oktober väntas tusentals besökare komma till Nyköping. Närmare bestämt till Nyköpings skärgård för att fiska gädda! SM i Gädda - Catch With Care Sportfish Masters 2017 är det officiella svenska mästerskapet i gäddfiske. Tävlingen är svår att följa som publik men Nyköpings kommun hoppas evenemanget bidrar till många övernattningar och besök i kommunen.

Du kan även följa Nyköpingsguiden på Facebook för att få tips för dagen eller helgen.

Uppdaterad: 2017-09-12
Sidansvarig: Maria Säfverblad