Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Program för festdagarna sommaren 2017

Nu är programmet för Nyköpings Festdagar klart! Det blir fest i en hel vecka med start i Hamnen och avslutning på Stora torget. Dragplåster är Rix FM Festivalen med bland andra Darin. Veckan bjuder även på fler artister, barnaktiviteter, dansbandskväll, Swimrun och traditionell marknad och tivoli.

Under Gästabudsåret 2017 utökas Nyköpings Festdagar 2017 till en hel vecka! Den 29 juli - 5 augusti blir det fest med start i Hamnen och avslutning på Stora torget med stor artistshow.

Start i Hamnen

Festveckan börjar med invigning, tornerspel och aktiviteter i hamnen. På invigningsdagen är det bland annat fokus på barn och familjer. "Stora maskiner" som traktorer, sopbilar och andra stora fordon finns att se på nära håll, känna på och kanske klättra upp i. 

Rix FM-festival

Till Hamnen och Rix FM-festivalen är det nu klart att artister som Darin, Anton Hagman, Rhys, Mariette, Benjamin Ingrosso, Robin Stjernberg och Smith & Thell kommer. Det blir ett festivalområde med aktiviteter och skoj under dagen och artistuppträdanden på kvällen.

Nytt evenemang på Nyköpingshus

På tisdagen blir det underhållning för barn på Nyköpinsghus med två gratisföreställningar med Babblarna. I mars på Bomässan fick nyköpinsgbor önska inriktning på evenemang för tisdagen och barnteater och musik var övervägande önskningar. 

Ett nytt evenemang lanseras i år på onsdagen. "Scensommarkväll på Nyköpingshus" presenterar färgsprakande, sceniska liveband som Sallyswag, portugisisk fado och svensk folkmusik med Stockholm Lisboa Project, klangfull a capellasång med IRIS och Breabach, en av världens mest dynamiska och spännande folkmusikgrupper!  I år är det gratis inträde och ambitionen är att evenemanget ska bli återkommande.

Avslutning med artistshow

Torsdag - lördag förflyttas aktivieterna upp till stadskärnan. Traditionell marknad radas upp längs Storgatan och tivolit tar plats i centrum. Festdagarnas sista dagar bjuder på show på Stora torget med bland andra Ace Wilder och Panetoz! Även i Gripsholmsparken blir det musikunderhållning.

Se mer av programmet på nykopingsguiden.se/festdagar

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-07-12
Sidansvarig: Maria Säfverblad