Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Tonårsguiden

Det är mycket som händer under tonårslivet. För att du som förälder/vårdnadshavare ska hänga med och kunna bemöta olika situationer kan det vara bra att vara påläst. Vi har tillsammans med Polisen tagit fram en Tonårsguide till dig som är förälder/vårdnadshavare till en tonåring. 

Bild TG svart vit

 

Att vara förälder/vårdnadshavare är ofta det största, roligaste och mest meningsfulla i livet – men det är också en utmaning.

Du som förälder/vårdnadshavare är samtidigt det viktigaste i ditt barns liv. Dina värderingar, ditt förhållningssätt och agerande spelar en stor roll när det gäller exempelvis din tonårings inställning till alkohol eller andra droger.

Genom att balansera gränser och tydlighet med kärlek och värme kommer du långt. Några generella tips:

  • Visa att du bryr dig
  • Lyssna till ditt barn
  • Var tydlig och sätt gränser
  • Ta hjälp av andra föräldrar
  • Engagera dig och finns nära till hands
  • Visa kärlek

Tonårsguide med fakta och tips

I Tonårsguiden hittar du fakta, tips och kontaktuppgifter och råd kring alkohol, cannabis, dopning, tobak samt Internet och sociala medier. Tonårsguiden kommer att kompletteras med fler områden om tonårslivet.  

Du kan ladda ner broschyren. Det går också bra att beställa en upptryckt broschyr. Tonårsguiden finns översatt på språken somaliska och arabiska (Egypt.). Ladda ner broschyren till höger på sidan. 

Här kan du läsa mer om det förebyggande arbetet i Nyköping.

Mer information

Har du frågor om materialet eller önskar en upptryckt brochyr, kontakta peventionssamordnare Emelie Nisu. Epost: emelie.nisu@nykoping.se  

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-06-01
Sidansvarig: Emelie Nisu