Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Vid vattenbrist

Större delen av landet har lågt grundvatten och flera kommuner riskerar att drabbas av vattenbrist i sommar. Utgångsläget är sämre än förra året och på en del håll har det redan införts bevattningsförbud.

Nyköpings och Oxelösunds kommuners gemensamma vattenverksförbund, NOVF, meddelar att ingen av våra kommuner riskerar vattenbrist vad gäller dricksvatten som det ser ut idag. Däremot kan bristsituation uppstå för de fastighetsägare som har egenborrad brunn.

För dig som har egen brunn är det bra om du är uppmärksam och vaksam på indikationer om minskad kapacitet så att du i god tid kan planera för eventuella åtgärder. Detta gäller framförallt dig med verksamhet som kräver stora mängder vatten, som till exempel djurhållning.

Om du har en privat enskild brunn och behöver fylla på vatten kontakta Foria. Då sköter de transporten av vattnet till dig. Du betalar taxeavgiften för vattnet och transportkostnaden. Foria tfn: 010-474 50 00. 

Läs mer om egen brunn.

Förändrat läge informeras via webben och media

Läget för dricksvattnet bevakas regelbundet och information om ett förändrat läge kommuniceras bland annat här på webbplatsen och via media.

Även om vi inte har dricksvattenbrist i Nyköping just nu är det förstås bra att spara på vattnet. På Naturskyddsföreningens webbplats finns flera smarta tips!

Läs om läget för Sverige på Sveriges geologiska undersöknings webbplats (SGU).
Läs mer om dricksvattenförsörjning i Sverige på krisinformation.se

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-07-03
Sidansvarig: Malin Brunelius