Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Vi växer varsamt mot framtiden

Vi som bor i Nyköping har nära till det mesta – till havet, till naturen och till varandra. Tillsammans med fina pendlingsmöjligheter, kort avstånd till en flygplats och ett rikt kultur och idrottsliv, har det här gjort vår kommun mycket populär.

Näringslivet växer, inflyttningen ökar, besökarna blir fler och staden större. Så klart är det positivt – att växa betyder nya möjligheter: Att fler vill bo och leva i vår kommun är ett gott tecken för framtiden, vi kan fortsätta utveckla vår samhällsservice och förbättra kommunikationsmöjligheterna.

Men att växa betyder också nya utmaningar. Inte minst för att vi vill bevara det som gör Nyköping till en plats vi älskar. Att kunna ge utrymme för fler och ändå behålla småstadskänslan kräver att vi utvecklar staden varsamt och hållbart. Det gäller både infrastruktur, kollektivtrafik, bostadsbyggen och annan stadsplanering. Som alla vet är det inte oproblematiskt med förändringar och byggen – hur bra det än kommer att bli när det står klart. Men känner man till varför det görs kan det vara lättare att stå ut med till exempel en tillfällig vägdragning.

nykoping.se/motframtiden har vi samlat allt om förändringsarbetet i vår kommun. Här kan du läsa mer om vad vi behöver göra för att växa hållbart och bevara närheten till allt som gör att Nyköping fortsätter att vara unikt och en plats att trivas på, både för dig och för dem som vill bo här i framtiden.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2016-12-01
Sidansvarig: Annica Nilsson