Avfall och återvinning

Genom att återvinna och ta hand om vårt avfall kan vi tillsammans spara naturens resurser. I Nyköpings kommun sorterar vi vårt hushållsavfall genom ett system med två kärl - ett för matavfall och ett för restavfall.

Renhållningen har hand om insamlingen av matavfall, restavfall, återvinningsmaterial, farligt avfall, trädgårdsavfall och grovavfall. Tillsammans med Oxelösunds kommun driver Nyköpings kommun avfallsanläggningen på Björshult.   

Sophämtning och öppettider på Björshult i jul och nyår

Tänk på att vi ändrar tiderna för sophämtning under jul, nyår och trettonhelgen och att du kanske behöver ställa ut dina kärl en annan veckodag än normalt. Alla ändrade hämtningsdagar finns här.

Det är också ändrade öppettider på återvinningscentralen på Björshult. Se aktuella öppettider här.

Den 30 november stängde trädgårdstipparna för säsongen

Tipparna för trädgårdsavfall i Nävekvarn, Runtuna, Stigtomta, Tystberga, Vrena och Ålberga är säsongsöppna 1 april-30 november. Välkommen att lämna grenar, ris, löv och gräsklipp när de öppnar igen 1 april 2015.

Trädgårdstippen vid Brandholmen har öppet året runt. Observera att den är flyttad till en ny yta intill den gamla placeringen, på grund av markarbeten.

Det går också bra att lämna trädgårdsavfall på Björshults återvinningscentral.

Tänk på:

  • Det är inte tillåtet att lägga schaktmassor (exempelvis jord, sand, grus och sten) på trädgårdstipparna. Plastsäckar hör inte heller hemma bland trädgårdsavfallet, utan ska läggas i avsedda kärl.
  • Undvik att lägga ris och grenar i dina avfallskärl, eftersom det fastnar i våra fordon och kräver mycket arbete att få loss.

Ny plats för mobil återvinningscentral på Väster

Den mobila återvinningscentralen byter uppställningsplats på Väster till Kungsgatan 1 (gamla brandstationen). Öppettiderna är liksom tidigare klockan 14-19. Den nya platsen ersätter den tidigare uppställningsplatsen på Brukslagarvägen på Väster.

Karta Kungsgatan

 

Nu är det lättare att kasta rätt på Björshult

Nu finns en översikt över Björshults återvinningscentral, så att du lättare kan planera ditt besök. Översikten visar vad du kan lämna och var respektive container finns. Packa gärna bilen eller släpkärran så att det som ska lämnas först ligger ytterst.

Vill du skriva ut bilden? Klicka här.Översikt över Björshults återvinningscentral

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2014-12-22
Sidansvarig: Anders Jonsson