Avfall och återvinning

HJÄLP OSS BLI BÄTTRE

Vi vill bli ännu bättre på att ge god service.
Du kan hjälpa oss genom att fylla i vår enkät om bemötande!

Bemötandeenkät

 

Genom att återvinna och ta hand om vårt avfall kan vi tillsammans spara naturens resurser. I Nyköpings kommun sorterar vi vårt hushållsavfall genom ett system med två kärl - ett för matavfall och ett för restavfall.

Renhållningen har hand om insamlingen av matavfall, restavfall, återvinningsmaterial, farligt avfall, trädgårdsavfall och grovavfall. Tillsammans med Oxelösunds kommun driver Nyköpings kommun avfallsanläggningen på Björshult.   

Ny plats för mobil återvinningscentral på Väster

Den mobila återvinningscentralen byter uppställningsplats på Väster. Årets två sista tillfällen, tisdag 28 oktober och tisdag 25 november, är gamla brandstationen på Kungsgatan 1 ny plats för lämning av grovavfall och farligt avfall. Öppettiderna är liksom tidigare klockan 14-19.

Den nya platsen ersätter den tidigare uppställningsplatsen på Brukslagarvägen på Väster. I övrigt är schemat oförändrat året ut.

Karta Kungsgatan

 

Nu är det lättare att kasta rätt på Björshult

Nu finns en översikt över Björshults återvinningscentral, så att du lättare kan planera ditt besök. Översikten visar vad du kan lämna och var respektive container finns. Packa gärna bilen eller släpkärran så att det som ska lämnas först ligger ytterst.

Vill du skriva ut bilden? Klicka här.Översikt över Björshults återvinningscentral

Välkommen till trädgårdstipparna!

Tipparna för trädgårdsavfall i Nävekvarn, Runtuna, Stigtomta, Tystberga, Vrena och Ålberga är öppna 1 april - 30 november. Välkommen att lämna grenar, ris, löv och gräsklipp.

Trädgårdstippen vid Brandholmen har öppet året runt. Observera att den är flyttad till en ny yta intill den gamla placeringen, på grund av markarbeten.

Det går också bra att lämna trädgårdsavfall på Björshults återvinningscentral.

Tänk på:

  • Det är inte tillåtet att lägga schaktmassor (exempelvis jord, sand, grus och sten) på trädgårdstipparna.
  • Undvik att lägga ris och grenar i dina avfallskärl, eftersom det fastnar i våra fordon och kräver mycket arbete att få loss.

Mobil återvinning 2014

Årets schema för den mobila återvinningscentralen hittar du här.

Nya återvinningscentraler i tätorter kring Nyköping

I februari 2014 öppnade tre nya återvinningscentraler i Stigtomta, Jönåker och Nävekvarn. De ersätter de obemannade containrar för grovavfall som fanns tidigare. I Nävekvarn är återvinningscentralen öppen på måndagar udda veckor, i Stigtomta på onsdagar udda veckor och i Jönåker på onsdagar jämna veckor. Återvinningscentralerna är då öppna klockan 14-19.

En fast återvinningscentral är planerad även i Tystberga. Fram till att den är på plats får Tystberga besök av den mobila återvinningscentralen på måndagar jämna veckor klockan 14-19. Läs mer här.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2014-10-21
Sidansvarig: Anders Jonsson