Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

 

Nyköpings Naturskola

Naturskolan bedriver utomhuspedagogik med naturen som klassrum ute på skolorna i Nyköpings kommun. Naturskolan arbetar också med att fortbilda och inspirera skol- och förskolepersonal till ett naturvetenskapligt och utomhuspedagogiskt arbetssätt. Nedan kan du läsa om vad som är på gång just nu och om hur du som pedagog anlitar oss kostnadsfritt.

AKTUELLT

Vad härligt att det kom lite snö på sportlovet, det blir mycket ljusare då. Fast dagarna är längre nu, det märks, och vi ställer om till sommartid om några veckor.
Så här nu direkt efter sportlovet så verkar det som att dagarna kommer att regna bort. Men det ryktas om några kalla veckor framöver. Så det finns ännu möjlighet att boka in en dag för vinteraktiviteter hos oss på Söra.

Nu kör vi igång vårens skolbesök med temat "Överlevnad" hos årskurs 6. Därefter får årskurs 3 besök, för dom är det temat "Naturen vaknar".

Delta gärna i Naturskolans Fågelutbilding, det finns platser kvar.

Det är också ett par veckor kvar av vår
 Fågelmatartävling! Inte försent att hänga på. Nedan redovisas de senaste observationerna.

Vinterfriluftsdag/Istema på Söra

Förra vintern under januari och februari hade vi glädjen att ha ganska bra is på Hovrasjön och ett antal klasser var här för att bl a åka skridskor, pimpla och köra isdubbsrace. Det är några veckor kvar av vintern. Hör av er och kom ut till oss! Läs mer om vårt Istema här på hemsidan. I vårt kalendarium kan ni se våra bokningar.

Fortbildning om fåglar

Under vårterminen anordnar Naturskolan en fortbildning i två fristående delar om fåglar i vår närhet. Det första tillfället var den 19 januari. Nästa tillfälle är den 14 mars. Anmälan gör du till anna.holst@nykoping.se senast den 10 mars. Mer information och inbjudan hittar du här eller bland länkarna här på sidan.

Sävö lägerskola

Ni har väl anmält er? Om inte, så var snälla och gör det senast 1 mars till karin.anklev@nykoping.se. Läs mer i Sävöfoldern som du hittar här eller här på sidan bland länkarna.

Fågelmatartävling

Naturskolans fågelmatartävling startade den 18 januari och håller på fram till den 10 mars. Både skolor och förskolor är välkomna att delta, det enda som behövs är en plats för fågelmatning och en plats i anslutning till denna där eleverna kan sitta och observera fåglarna. Tävlingen går ut på att räkna antal fågelarter som besöker matplatsen. 

Här redovisas de gjorda observationerna samt den totala ställningen under den sista tävlingsveckan.

Antal observerade fågelarter i fågelmatartävlingen 2017

Totalt antal observerade fågelarter i fågelmatartävlingen 2017Antal observationer i fågelmatartävlingen 2017

Vårterminens skolbesök

Våra fasta teman teman fortsätter under vårterminen enligt följande: 
Januari-mars ”Vinterekologi” åk 5
Februari-mars ”Överlevnad” åk 6
April-juni ”Naturen vaknar” åk 3
Maj-juni ”Liv i vatten” åk 4. OBS! Heldag på Söra

Samarbetsbanan på Söra

Glöm inte att till våren utnyttja vår fina samarbetsbana i Söraskogen. Har ni inte varit med på någon av våra tidigare fortbildningar för banan så anmäl ert intresse så försöker vi fixa ett nytt tillfälle för en kortare fortbildning. Ni bokar banan via mail till anna.holst@nykoping.se.

Fortbildningar

Det är nätverksträff på Söra för pedagogerna på fritids den 23 mars. Temat för träffen är slöjdande.

För både förskolans- och fritidshemmens personal anordnar vi fortlöpande träffar för fortbildning och erfarenhetsutbyten. Ni är alltid välkomna att komma med önskemål om fortbildningar, stora som små. Tänk på att vara ute i god tid om det är specialla datum som önskas.

Utrustning

Glöm inte bort att vi på Naturskolan har massor av prylar och material för spännande naturupplevelser att låna ut.

Du kan även låna en färdigpackad temalåda för några veckor, till vänster här på sidan så hittar du mer info om dem.

Hör av dig till oss, så ser vi vad vi kan hjälpa till med!

Vi finns till er tjänst därute i skogarna

Anna C, Anna H och Karin

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-03-07
Sidansvarig: Ansvarig