Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

 

Nyköpings Naturskola

Naturskolan bedriver utomhuspedagogik med naturen som klassrum ute på skolorna i Nyköpings kommun. Naturskolan arbetar också med att fortbilda och inspirera skol- och förskolepersonal till ett naturvetenskapligt och utomhuspedagogiskt arbetssätt. Nedan kan du läsa om vad som är på gång just nu och om hur du som pedagog anlitar oss kostnadsfritt.

AKTUELLT

Så härligt att få börja vårterminen med vinterväder! Snön kanske inte ligger kvar så länge den här gången, men det kommer mera. Så tveka inte att höra av er beträffande ett vinterbesök på Söra. Och glöm inte bort att anmäla er till årets fågelmatartävling, läs mer om den här nedanför.

Vinterfriluftsdag/Istema på Söra

Förra vintern under januari och februari hade vi glädjen att ha ganska bra is här på Hovrasjön och ett antal klasser var här för att bl a åka skridskor, pimpla och köra isdubbsrace. Vi hoppas innerligt att även kommande vinter ska erbjuda goda förutsättningar för att genomföra härliga vinterfriluftsdagar på Söra. Läs mer om vårt Istema här på hemsidan. I vårt kalendarium kan ni se våra bokningar.

Samarbetsbanan på Söra

Glöm inte att till våren ytnyttja vår fina samarbetsbana i Söraskogen. Har ni inte varit med på någon av våra tidigare fortbildningar för banan så anmäl ert intresse så försöker vi fixa ett nytt tillfälle för en kortare fortbildning. Ni bokar banan via mail till anna.holst@nykoping.se.

Fågelmatartävling

Den 18 januari startar Naturskolans fågelmatartävling och håller på fram till den 10 mars. Både skolor och förskolor är välkomna att delta, det enda som behövs är en plats för fågelmatning och en plats i anslutning till denna där eleverna kan sitta och observera fåglarna. Tävlingen går ut på att räkna antal fågelarter som besöker matplatsen. 
Här hittar du information och anmälan, tips och arttopplistan från 2015. Mer info finns här på hemsidan.

Fortbildning om fåglar

Under vårterminen anordnar Naturskolan en fortbildning i två fristående delar om fåglar i vår närhet. Det första tillfället är den 19 januari. Anmälan gör du till karin.anklev@nykoping.se senast den 16 januari. Mer information och inbjudan hittar du här eller bland länkarna här på sidan.

Vårterminens skolbesök

Våra fasta teman teman fortsätter under vårterminen enligt följande:
Januari-mars ”Vinterekologi” åk 5
Februari-mars ”Överlevnad” åk 6
April-juni ”Naturen vaknar” åk 3
Maj-juni ”Liv i vatten” åk 4. OBS! Heldag på Söra

Sävö lägerskola

Några skolor har redan skickat in önskemål om att komma till Sävö under vårterminen och ju tidigare ni skickar in era önskemål desto bättre. Vi kommer att göra vårt bästa för att tillgodose era önskemål men det går tyvärr inte att alla får komma i slutet av maj eller början av juni. Vill ni boka lägerskolan på Sävö så var snälla och gör det senast 1 mars till karin.anklev@nykoping.se. Läs mer i Sävöfoldern som du hittar här eller här på sidan bland länkarna.

Fortbildningar

För både förskolans- och fritidshemmens personal anordnar vi fortlöpande träffar för fortbildning och erfarenhetsutbyten. Ni är alltid välkomna att komma med önskemål om fortbildningar, stora som små. Tänk på att vara ute i god tid om det är speciella datum som gäller.

Utrustning

Glöm inte bort att vi på Naturskolan har massor av prylar och material för spännande naturupplevelser att låna ut.

Du kan även låna en färdigpackad temalåda för några veckor, till vänster här på sidan så hittar du mer info om dem.

Hör av dig till oss, så ser vi vad vi kan hjälpa till med!

Vi finns till er tjänst därute i skogarna

Anna C, Anna H och Karin

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-01-18
Sidansvarig: Ansvarig