Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

 

Nyköpings Naturskola

Naturskolan bedriver utomhuspedagogik med naturen som klassrum ute på skolorna i Nyköpings kommun. Naturskolan arbetar också med att fortbilda och inspirera skol- och förskolepersonal till ett naturvetenskapligt och utomhuspedagogiskt arbetssätt. Nedan kan du läsa om vad som är på gång just nu och om hur du som pedagog anlitar oss kostnadsfritt.

AKTUELLT

Våren på Naturskolan

Nu är våren här och fyrorna kommer till oss på Söra för att undersöka livet i vattnet i Hovrasjön. Det är läsårets sista tema för skolorna i Nyköping och vi är så gott som fullbokade.
Ute på Sävö är det också full fart. Där jobbas det med Östersjö-ekologi och skärgårdens natur- och kulturlandskap, på vårens lägerskolor.

Sävö läsåret 2017-2018

För att få till en bra planering och för att kunna ta emot och handleda så många klasser som möjligt under nästa läsår, så vill vi gärna redan nu i vår få in önskemål om bokningar. Vill ni komma till höstterminen så behöver vi få in era önskemål senast den 30 maj, de skickas till karin.anklev@nykoping.se.

Information om hur lägerskolan fungerar hittar du i foldern här på sidan. Hör av dig om du har några frågor eller funderingar.

Samarbetsbanan på Söra 

Allt som inte har hunnits med under resten av året ska göras nu de här sista veckorna på terminen. Då behövs en paus i det hårda arbetet och vad passar då bättre än frisk luft, rörelse, samarbete och skratt. Med andra ord en utflykt till Söras samarbetsbana!

För att och inte kollidera med andra grupper och att få tillgång till extra material, karta och ett antal inplastade handledningar m m så bokar du banan av anna.holst@nykoping.se.

Behöver ni gå en fortbildning på banan kan ni anmäla ert intresse så bokar vi in en kurs vid tillfälle. 

Kalendarium

Ni är alltid välkomna till Söra. Men för att det inte ska bli krockar mellan olika grupper och verksamheter så kan du titta i vårt kalendarium, som finns här på sidan, hur bokningarna ser ut. 

Fågelmatartävling

Vinnarna i Naturskolans fågelmatartävling har nu blivit meddelade.

Vi gratulerar Vattenliljans förskola till förstaplatsen, Tessins förskola till andraplatsen och Bergshammars skola och Ängstugans förskola som får dela på tredjeplatsen. Alla får ett insektshotell som inspiration till fortsatta samtal om fåglar. Grattis till er!

Slutresultatet redovisas i nedanstående diagram.

Annat naturligt

Briggen Tre Kronor till Nyköping den 17-20 maj

Den 17-20 maj besöker briggen Tre Kronor af Stockholm Nyköpings hamn. Fartyget lyfter frågan om problem och möjligheter med Östersjön. Alla är välkomna att besöka briggen och ta del av forskningsfartygets budskap om att värna om Östersjöns hav.

Nyköpings kommun medverkar med olika aktiviteter i anslutning till tvådagarsbesöket. På kajen finns vi och andra utställare med aktiviteter som ansluter till temat Östersjön och ett renare hav med en hållbar framtid. 

Familjedag på Sävö den 28 maj

Hälsa på lamm och kycklingar på Sävö gård, håva vid stranden, hitta förrymda små ”kycklingar”, besök Sävö konstbod, tipspromenad från Boholmsviken till vandrarhemmet, Café vid vandrarhemmet med grillkorv, våfflor, fikabröd, glass och dryck.

Gratis båtresa mellan Källviks brygga och Boholmsviken på Sävö. Båtar till Sävö avgår mellan kl 10.00 och 11.00. Båtar från Sävö avgår mellan kl 15.00 och 16.30. Föranmäl gärna att du vill ha en plats i båten.

 

Varma vårhälsningar från kommunens mest naturliga tjejer
Anna C, Anna H och Karin

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-06-04
Sidansvarig: Ansvarig