Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Om musikskolan

Musikundervisningen på Musikskolan är en frivillig musikundervisning. Det betyder att du som elev lär dig att spela ett instrument på din fritid efter skolan.

Nyköpings Musikskola erbjuder musikundervisning till barn och ungdomar i Nyköping med goda möjligheter till musikalisk och personlig utveckling.

Många elever har inom Musikskolan lagt grunden till ett livslångt musicerande – i en del fall med både nationella och internationella framgångar som följd.

Vi undervisar i 21 olika instrument som ca 655 elever deltar i.
Vi har drygt 30 ensembler på fritiden som ca 250 elever deltar i.
Vi undervisar ca 1250 elever i 21 skolor under skoltid och totalt undervisar musikskolans musiklärare totalt ca 1900 elever varje vecka. Under våren 2017 kommer musikskolan växa ytterligare och kunna erbjuda ännu fler elever möjligheten att få spela instrument eller sjunga.

Varje år genomför vi massor av konserter själva och tillsammans med olika amatörorkestrar, föreningar och företag – både nationellt och internationellt.

2017 planerar vi bl a följande:
FHS, 28/1 Culturum kl 17 Sax-kvartett,
Come Together Svensk Somalisk konsert
Träffen lördag 18/3 kl 16 Gränslösa/Nyfolket
Barnens Gästabud Culturum/BKC lördag 25/3 10-15 Gränslösa/Nyfolket+körer
VOICES 2017 tisd/onsd 25-26/4 kl 1
Musik- och kulturskolans  Öppet hus 6/5 kl 10-14
Musik- och kulturskolans dag 17-18/6 Scandinavian Street Music Festival
Riksläger Sjungikör 29/9-1/10 Culturum
Världens Barn Culturum torsdag 12/10 kl 18.30
Musik i decembertid torsdag 7/12 kl 18.30
Kammarkonserter ännu inte planerade exakta datum

Musikskolan har 2016 många framgångsrika upplevelser utöver den schemalagda viktiga undervisningen beskriven ovan, aktiviteter så som tillfälliga samspel och massor av konserter både inom musikskolans verksamhet i grundskolan, gymnasiet och på fritiden. Vi genomförde drygt 40 ”Barn spelar för barn” BSFB – konserter där äldre barn spelar för och tillsammans med yngre barn.

Vi gjorde kammarkonserter, konserter tillsammans med Högstadiets musikprofil och konserter i andra grundskolor och förskolor som blev framgångsrika och uppskattade.

Andra succéer var Tingshuskonserterna och våra rockband och storband i PopCorner på Teatern med Länsstorbandet i mars, konserter med Filharmoniska Sällskapet, Sörmlands Musikkår, Dragspelsklubben-, vår- och ”Voices”-, Världens Barn-, Internationella Barn- och Jul-konserter på Culturum samt 1:a maj, Barkbåtens dag samt alla skol- och terminsavslutningar vid Vallarna, Lucia, advent och jul. Invigningar som vid Öster, Mjusikskolans dag på stan, med flera!

Vår viktiga samverkanspartner Oxelösunds musikskola med Folkmusiksamverkan är intressanta och framgångsrika exempel på samverkan liksom fortsatt länsnätverk med Sörmlands alla kommuners musik- och kulturskolor för elev- och personalsamverkan genomfördes vid länsstudiedagar och länselevprojekt så som bl a Länsstorband, gitarrensemble, kultur- och blåsfestivaler mm.

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-01-30
Sidansvarig: Ansvarig