Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Musikskolan

Välkommen till Musikskolan i Nyköping! Här kan du som elev lära dig att spela ett instrument eller sjunga på din fritid efter skolan för 700 kr per termin.

Ingen biltrafik alls på skolgården inom kort

Omegas bom kommer vara låst inom en snar framtid dag som natt

-  Säkerhetsåtgärden införs inom överskådlig framtig pga att räddningstjänsten måste kunna komma fram snabbast möjligt utan att bilar står parkerade ivägen i händelse av brand!

Med anledning av bränder på skolor

Parkering får ske enligt anvisningar på gatan samt på personalparkeringen efter kl 16. Personal har tillgång till bomöppning vid behov av lastning och lossning av gods/material.

Se gärna länken nedan.

Musikskolan får utökat uppdrag - fler elever, fler lärare.

Musikskolan kommer från våren 2017 anställa några fler lärare och öka på elevantalet med ca 200 elever. Vi hoppas att vi därmed ska förkorta kötiden till att bara sträcka sig några månader. Musikskolan har redan nu tagit in lite fler än vanligt.

Sök till musikskolan redan idag! Anmälan finns ovan till höger under E-tjänster. 

Dock vill jag upplysa om att tiden för Julkonserten Musik i decembertid har ändrats till 18:30.

Länk till Terminsbrev

 

***NÄSTA KONSERT***

Musik i decembertid, Culturum den 7 december kl 18:30

Vi har tidigarelagt konserten en halvtimme. I terminsbrevet står det kl 19:00 men det har vi alltså ändrat till 18:30. Biljetter på Tonborgen kvällar 29-30 november. Övriga dagar säljs biljetter kontorstid. Du kan swisha.

En mycket blandad konsert med musikskolans elever, där ljus och ljud möter stilar och tradition. Ett ljus i mörkret.

jpg, 167 Kb

Välkommen!

Kammarkonsert, Tingshuset den 14 december, 18:00

Lilla Mys Julstråkar, Tingshuset den 19 december, 18:00

 

*** Höstens nyheter***

John Åhlin undervisar i musikproduktion i vår nya studio.

John har under lång tid själv jobbat med studiomusik bl a till olika TV-program. Nu har vi under en tid jobbat med att få till en egen inspelningsstudio och då kommer Johns kunskaper väl till pass. 

John kommer dels att hålla i en del inspelningar, men det kommer också att handla om nyproducering av musik i studio. En musik som är ganska ny och fortfarande lite experimentell. Summerburst kan ju vara en typ av studiomusik, men vi ser ju att "the sky is the limit". Här finns utrymme att hitta nya korsningar och skapande.

Ny blåsorkester för nybörjare

Ny orkester ska byggas upp från start. Alla nya elever som är intresserade kan vara med. Även slagverk, elbas, piano och annat komp är också välkomna. 

Digitalpianon till Elevens val

Musikskolan har också satsat på små digitalpianon för Elevens val på några av skolorna. Vi provar oss fram och det ska bli kul att se hur det går.

Vi ser fram emot nya nyheter att dra igång framöver. Vi prövar nya idéer och ser oss som den kreativa verkstad som vi vill vara för alla barn och ungdomar som gillar musik.

Höstens händelser 2016

Skolstart den 22 augusti 2016

Världens barn, Culturum den 12 oktober

Julkonsert, Culturum den 7 december

Här fyller vi på vartefter, med kammarkonserter och rockkonserter

 

I det större formatet kan vi redan nu tipsa om Voices 2017 i april nästa år på Culturums stora scen. En satsning som riktar sig både till grundskolan och det offentliga med hela fyra konserter, två skolkonserter och två kvällskonserter.

 

Konserten engagerar hela musikskolan i en gemensam artistisk prestation där alla unika orkestrala och vokala uttryck kommer från musikskolans och högstadiets musikprofils engagerade elever och lärare. Hantverk rakt igenom. En unik form av konsert i dagens samhälle, där allt, även pop och schlagerlåtar har specialskrivits i specifika arrangemang. Där alla instrumenten möts, uppstår en magisk känsla. Bör upplevas på plats för den extra ljud- och färgdimensionen som inte går att fånga på film.

AKTUELLT

Årets administration 

Vid terminsstart kontaktar lärare elever som står på kö för vakanta platser. Det sker efter en prioritetsordning som i princip innebär att de som börjar åk 4 (10 år) och äldr barn/ungdomar som inte redan spelar kommer in före dem som är yngre. Se regler och avgifter

Priserna är 700 kr per ämneskurs och 200 kr om man enbart deltar i orkester eller lekgrupp. Hyra av (vissa) instrument 150 kr per termin. Syskonrabatt får man när barnen i familjen deltar i fler än två ämneskurser. Det tredje ämnet inom familjen får man då för 350 kr.

Terminsbrev går ut i februari/mars. Där kan du läsa om kommande händelser under terminen, så som konserter och lovdagar samt övrigt som påverkar undervisningen.

På terminsbrevet finns en talong för avanmälan till musikskolan. Om man vill sluta efter höstterminen ska avanmälan göras senast den 1 december. Motsvarande datum för avanmälan om man vill sluta efter vårterminen är den 2 maj. Vi behöver få in avanmälningar i tid för att musikskolan ska hinna meddela elever i kö om plats.

Avanmälan kan skickas till expeditionen, men enklast är att fylla i formuläret här ovan märkt Avanmälan, i topp till höger under e-tjänster. Den som inte inkommer med avanmälan i tid kan bli debiterad för nya terminen.

Avgiften kommer skickas ut efter terminsbrevet, när samtliga har fått sin plats, under våren i mars/april och under hösten oktober/november.

Vi ses!

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-01-20
Sidansvarig: Lena Emmerstrand
Mer info

Just nu söker vi musiklärare för 

Piano

Sång

Slagverk

Se länken till kommunens lediga tjänster ovan.

Gå med i Musikskolans Stöd & Föräldraförening. En förening för dig som vill stötta musikskole-elevernas ensembleverksamhet.

Musikskolans sista skoldag är den 21 december 2016. Musikskolan startar för våren igen 11 januari 2017.