Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Musikskolan

Välkommen till Musikskolan i Nyköping! Här kan du som elev lära dig att spela ett instrument eller sjunga på din fritid efter skolan för 700 kr per termin.

 

Musikskolan får utökat uppdrag - fler elever, fler lärare.

Musikskolan kommer från våren 2017 anställa några fler lärare och öka på elevantalet med ca 200 elever. Vi hoppas att vi därmed ska förkorta kötiden till att bara sträcka sig några månader. Musikskolan har redan nu tagit in lite fler än vanligt.

Mindre väntan på att få spela och fler möjligheter hoppas vi på. 

Välkommen!

 

*** Vårens nyheter***

Ny lärare på piano ansluter i mars. 

Vi utökar på piano under mars månad. Det betyder att flera erbjudanden kommer gå ut till resterande kö lite senare på terminen. Vi kommer möjligen ha en liten kö kvar i gruppen Födda 07-10.

Ljudisolerade övningsrum i Tonborgen

Musikskolan har beställt ett par mindre övningsboxar att kunna värma upp eller bara kompisspela i. De kommer ställas på två olika ställen i huset.

Jubileumsår för Gästabudet

Musikskolan kommer att bidra med en hel del evenemang som pågår under året. Vi anordnar även en egen somalisk-svensk konsert på Träffen den 18 mars kl 16:00. Fri entré.

Street Music Festival

I juni anordnas en stor Street Music Festival i Nyköping och musikskolan har därför flyttat sin Musikskolans dag till den perioden.

Kulturskola 

Musikskolan blir Kulturskola och beräknas ha den igång under hösten 2017.

Förändringar i korridoren

Nya möbler att sitta i och en ny möjlighet att fika är på gång vid entrén. Stegvis förbättrar vi inomhusmiljön för våra väntande föräldrar och elever. Möjligheten att fika ses över och utökning av sittplatser har redan kommit igång.

Andra återkommande händelser under våren

 

Voices 2017 ligger i startgroparna och förbereds nu med arrangemang av låtar och planering av numren. Voices är ju en riktig produktion från början till slut. Inga genvägar. Ett hantverk från början till slut. Vi kan uppleva konserten den 25 och 26 april på Culturum kl 19.00.

Musikprovning och Öppet hus Tonborgen, händelsen som vi ofta får frågor om. I år blir det lördagen den 6 maj, dagen som många barn längtar efter. Hur ofta får man chansen att blåsa i en stor bastuba, eller spela kontrabas? Vi har alla våra olika instrument utplacerade med lärare som instruerar. Dessutom kan du fika till en billig peng. Vi brukar ha utställning av konstföreningen fröet.

Musikskolan kommer att ha många fler evenemang. Vi meddelar dem vartefter på bloggen här på sidan till höger.

Vårens händelser 2017 (Gästabudets 700-årsjubileum)

Somalisk-Svensk afton, Träffen 18 mars, Musik och dans

JPG,102 Kb, öppnas i nytt fönster

Barngästabud biblioteket/Culturum 25 mars, Folkmusik, medeltiden

Voices konsert, Culturum 25-26 april, Sång och musikskolans band

Öppet hus, Instrumentprovning Tonborgen 6 maj, Kul dag för alla!

StreetMusic/Musikskolans dag, Nyköping 17-18 juni, Kul på stan!

 

Här fyller vi på vartefter, med kammarkonserter och rockkonserter

 

I det större formatet kan vi redan nu tipsa om Voices 2017 i april nästa år på Culturums stora scen. En satsning som riktar sig både till grundskolan och det offentliga med hela fyra konserter, två skolkonserter och två kvällskonserter.

 

Konserten engagerar hela musikskolan i en gemensam artistisk prestation där alla unika orkestrala och vokala uttryck kommer från musikskolans och högstadiets musikprofils engagerade elever och lärare. Hantverk rakt igenom. En unik form av konsert i dagens samhälle, där allt, även pop och schlagerlåtar har specialskrivits i specifika arrangemang. Där alla instrumenten möts, uppstår en magisk känsla. Bör upplevas på plats för den extra ljud- och färgdimensionen som inte går att fånga på film.

AKTUELLT

Årets administration 

Vid terminsstart kontaktar lärare elever som står på kö för vakanta platser. Det sker efter en prioritetsordning som i princip innebär att de som börjar åk 4 (10 år) och äldr barn/ungdomar som inte redan spelar kommer in före dem som är yngre. Se regler och avgifter

Priserna är 700 kr per ämneskurs och 200 kr om man enbart deltar i orkester eller lekgrupp. Hyra av (vissa) instrument 150 kr per termin. Syskonrabatt får man när barnen i familjen deltar i fler än två ämneskurser. Det tredje ämnet inom familjen får man då för 350 kr.

Terminsbrev går ut i februari/mars respektive oktober. Där kan du läsa om kommande händelser under terminen, så som konserter och lovdagar samt övrigt som påverkar undervisningen.

På terminsbrevet finns en talong för avanmälan till musikskolan. Om man vill sluta efter höstterminen ska avanmälan göras senast den 1 december för att sluta efter hösten. Motsvarande datum för avanmälan om man vill sluta efter vårterminen är den 2 maj. Vi behöver få in avanmälningar i tid för att musikskolan ska hinna meddela elever i kö om plats.

Avanmälan kan skickas till expeditionen, men enklast är att fylla i formuläret här ovan märkt Avanmälan, i topp till höger under e-tjänster. Den som inte inkommer med avanmälan i tid kan bli debiterad för nya terminen.

Avgiften kommer skickas ut efter terminsbrevet, när samtliga har fått sin plats, under våren i mars/april och under hösten oktober/november.

Vi ses!

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-03-15
Sidansvarig: Lena Emmerstrand
Mer info

Just nu söker vi inga musiklärare. 

Se länken till kommunens lediga tjänster ovan.

Gå med i Musikskolans Stöd & Föräldraförening. En förening för dig som vill stötta musikskole-elevernas ensembleverksamhet.

Musikskolan har sportlov och påsklov samtidigt som grundskolan.