Gästabudsåret 2017
Nu firar vi Gästabudsåret 2017 - Se allt som händer på www.gastabudsaret2017.se

Skolavslutning och studenten 2017

Sommaren närmar sig med stormsteg och den 9 juni är det dags för skolavslutning. Här kan du läsa om avslutningsdagen för Nyköpings kommunala grundskolor och gymnasieskola och se bilder från Stora Torget. 

Skolavslutning på Vallarna

Den 9 juni kl. 9:15 startar inmarschen till Vallarna för:

 • Bryngelstorpsskolan
 • Brandkärrsskolan
 • Herrhagsskolan
 • Långbergsskolan
 • Långsätterskolan
 • Rosenkällaskolan
 • Stenkulla
 • Västra skolan
 • Östra skolan

Evenemanget startar sedan kl. 9:30

Sång och musik kommer framföras av elever från kommunala musikskolan och grundskolan. Vi kommer även få lyssna till tal från en hemlig gäst. Här kan du läsa hela programmet och även ladda ner allsångshäftet.

Respektive skola meddelar sina elever och föräldrar vilken samlingsplats och tid som gäller inför promenaden mot Vallarna.

Parkering

Vi vill uppmana alla som har möjlighet att lämna bilen hemma. Många kommer besöka centrum och Vallarna denna dag, för allas säkerhet och trivsel är det bra om du kan välja ett annat färdsätt. Det är förbjudet att parkera utefter Hamnvägen, normala parkeringsställen gäller.

Skolavslutning för Nyköpings högstadium

Läs mer om Nyköpings högstadiums avslutning på deras webbplats.

Skolavslutning för andra skolor

För information om övriga grundskolors avslutningar, kontakta respektive skola.

Glada studenter

Studenten

Tider för studenternas traditionella utspring finns i tidningen "Student 2017" och på respektive gymnasieskolas hemsida.

Alla studenter samlas sedan vid Stadshustrappan kl. 15:00, därefter startar kortegen kl. 15:45 från Nicolaiskolans skolgård.


Kortegevägen - klicka på bilden för att få större version

Fredag 9 juni stänger vi av följande gator för studentkortegen kl. 12-19.

 • Västra Kvarngatan mellan Behmbrogatan och Folkungavägen
 • Hospitalsgatan mellan Prästgatan och Västra Storgatan
 • Behmbrogatan mellan Västra Storgatan och Västra Kvarngatan
 • Folkungavägen mellan Västra Kvarngatan och Östra Trädgårdsgatan

Kortegeväg 2016

Tryggare och säkrare firande utan alkohol

Inför studenten är många föräldrar oroliga för att deras barn ska råka illa ut på grund av alkohol.

Vill du ha tips och råd kring hur du kan prata med din tonåring om alkohol? Läs mer i Nyköpings Tonårsguide. Du kan också få tips och råd i IQ:s handbok för föräldrar med tonåringar Tonårsparlören. Och du, köp inte ut!

Vi vill också påminna om att det inte är tillåtet att dricka alkohol på offentlig plats (d v s större delen av Nyköpings innerstad), det gäller även under studentdagen 9 juni. Tänk på att alkohol ökar risken för olyckor. Vi vill hellre att du ska minnas din studentdag med glädje och lycka!

Kommunens ungdomsstödjare kommer att vara ute och nattvandra från kl. 17 den 8 juni. På studentdagen 9 juni finns de ute från kl. 13 och följer kortegen och är sedan ute på stan resten av kvällen.

Student 2017

Tidningen är resultatet av ett samarbete mellan Gymnasiekåren, Nyköpings kommun, gymnasieskolorna i Nyköping och Oxelösund och Polisen. I tidningen finns samlad information inför studentveckan. Tillsammans arbetar vi för att göra studentdagen till en säker, trygg och trevlig upplevelse. Tidningen delas ut till årets studenter i skolorna, men du kan även läsa den här. 

Dela med dig
Skriv ut
Uppdaterad: 2017-06-09
Sidansvarig: Robert Karlsson