Meny för restaurangerna
Här är menyerna för restaurangerna Mariebergsgården, Myntan och Tennishallen. I dagens lunch ingår varmrätt, salladsbuffé, bröd, måltidsdryck, dessert och kaffe/te. Ibland serveras även Kockens val, som alternativ rätt till dagens lunch. Varmt välkomna!
Läs mer om öppettider och priser för restaurangerna här.
För frågor gällande meny och allergener i kosten, vänligen kontakta respektive restaurang.
Meny vecka 20 13/5 - 19/5
Måndag
Isterband med dillstuvad potatis och persiljeslungade morötter
Körsbärskompott med lyxgrädde
Tisdag
Husets klassiska lasagne med grillgrönsaker
Exotisk fruktsoppa med vanilj- och kardemummagrädde
Onsdag
Cornflakesfisk med potatismos och bukettgrönsaker
Svartvinbärskräm med gräddmjölk
Torsdag
Nikkalouktasoppa
Ostkaka med sylt och grädde
Fredag
Pastasås med kyckling och vitlök, pasta och rotsaker med citron
Päronhalva med vanilj- och kardemummagrädde
Pingstafton
Biff Stroganoff med ris, vax- och brytbönor
Chokladpudding
Pingstdagen
Fläskschnitzel serveras med skysås, potatisgratäng och gröna ärtor.
Morotskaka
Meny vecka 21 20/5 - 26/5
Måndag
Kroppkakor med skirat smör, morotsmix och lingonsylt
Blåbärskräm med gräddmjölk
Tisdag
Stekt kycklingfilé med mustig ratatouille, stekt kulpotatis och broccoli
Flädersoppa med grädde
Onsdag
Kålpudding med kokt potatis, gräddsås och ärtor
Äppelkräm med gräddmjölk
Torsdag
Stekt falukorv med stuvade makaroner, tricolormix
Fruktsallad med grädde
Fredag
Stekt strömming med smält dillsmör, potatismos och gröna ärtor
Toscapäron med grädde
Lördag
Kycklinggryta med mango chutney, potatis, ärtor, majs och paprika
Hallonmousse
Söndag
Örtagårdsstek med gräddsås, potatisgratäng och brysselkål
Kärleksmums
Meny vecka 22 27/5 - 2/6
Måndag
Köttfärslimpa med kokt potatis, gräddsås och gröna ärtor
Apelsinsoppa med lyxgrädde
Tisdag
Ugnsgratinerad falukorv med tomat och lök, potatismos, broccoli och gul morot
Aprikoskräm med gräddmjölk
Onsdag
Basilikadoftande ost- och skinksås, pasta och amerikansk grönsaksblandning
Jordgubbssoppa med lyxgrädde
Torsdag
Gulaschsoppa med kött, crèmefraiche topping
Saffranspannkaka med sylt och grädde
Fredag
Kycklinginnerfilé med grönpepparsås, stekt kulpotatis, tricolormix
Blåbärspaj med vaniljsås
Lördag
Saffransfiskgryta med grönsaker och rotfrukter
Persikahalva med kakströssel och grädde
Söndag
Fläskkarré med gräddsås, potatis och brysselkål
Rabarberkaka med vaniljsås
Kontakta oss
Restauranger
Restaurang Tennishallen vid Fruängskällans boende
Fruängsgatan 1 A
073-149 37 52
kok.tennishallen@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-14.00.
Restaurangen på Myntan
Strandparksvägen 5A, på Arnö
073-149 37 53
kok.myntan@nykoping.se
Öppet måndag-fredag kl. 11.30-13.00.
Restaurangen på Mariebergsgården
Brandkärrsvägen 52-56
073-149 38 80
kok.mariebergsgarden@nykoping.se
Öppet alla dagar kl. 11.00-13.30
Frågor om hemsända matlådor, Mariebergsgården
0155-45 80 09
Telefontid måndagar
kl. 07.00-11.00
Måltidsservice
Vid synpunkter eller andra övergripande frågor om måltiderna, kontakta Kommunservice växel:
på 0155-24 88 00
eller mejla Måltidsservice på maltidsservice@nykoping.se